Om Toyota Vitz

Toyota Vitz är en subcompact kombi som även är känd som Yaris i USA. Denna Toyota modell först salufördes som Vitz i Japan, men under 2010 var det marknadsförs i USA som Yaris.The bilen också var tidigare badged som Toyota Echo. Fordonet kommer som antingen en 3 eller 5-dörrars halvkombi konfiguration och säljs som en ultra-sparsamma, bränslesnål, low-end bil som tjänar som grundläggande transportmedel. Bakgrund

Vitz infördes först 1999 och säljs som Echo i Nordamerika, Australien, Nya Zeeland och Hong Kong. Kanadensiska försäljningen av denna modell var stark, men dess subcompact storlek inte vädja till amerikanska köpare. Ekot därefter åter badged som Yaris. I vissa delar av världen är det identifierades som Toyota Yaris Liftback (Se referenser 1-2 och resurser 2-4).
Funktioner

Vitz erbjuds endast som en halvkombi och bör inte förväxlas med Yaris sedan. Den Vitz erbjuds inte som en sedan. Den Yaris emellertid också kommer som en halvkombi. Standardutrustningen inkluderar luftkonditionering, fjärrstyrt trunk release, fyra-vägs justerbara framsäten, intermittent vindrutetorkare och 14-tums hjul. En radio måste beställas som tillval. Alternativ paket inkluderar en 60/40 baksäte, en bakrutetorkare, dörrautomatik, 15-tums hjul, dimljus, och läderklädda växelspaksknopp och ratt (Se referens 1).

Under huven

Vitz /Yaris är utrustad med en 106-hästkrafter 1,5-liters rak 4-cylindrig motor med en blygsam vridmoment på 103 foot-pounds. Vridmoment är den vridande kraft som genereras i motorn för att ge bilen get-up-and-go makten. Den låga vridmoment i Vitz modeller utrustade med automatiska växellådor har resulterat i långsam acceleration, enligt Edmunds.com (Se referens 1).
Storlek

bilen sitter på en kort, 96,9-tums hjulbas och mäter bara 150,6 inches i längd, men det står högt på 60 inches. Den mäter också 66.7 inches i bredd, med markfrigång på 5,5 inches. Maximal lastkapacitet är en knappa 26 kubikfot. Fastighetsnära vikt uppskattas till £ 2295. Bränsletanken har en 11,1-liters kapacitet (se referens 2).
Prestanda

2010 Vitz /Yaris kan nå 60mph på 10,7 sekunder när den är utrustad med en automatisk överföring, och i låg-till-mid 10-sekunders intervall när den är utrustad med en manuell växellåda. Det uppnår 29 mpg vid stadskörning och 36 mpg på landsväg för en kombinerad 32 mpg (Se referenser 1-2 och Resurs 1).
Säkerhet betyg

Crash testa betyg ger Vitz /Yaris kombi fem av fem stjärnor för förarsida fram stötskydd och fyra av fem stjärnor för passagerarens skydd. Sidokollision tester ger bilen fem stjärnor, men påkörning krocktester endast net Vitz ett tre-stjärnigt. Den Insurance Institute for Highway Safety betygsatt fordonet en topprankad "Good" i sido-och frontalkollisioner krocktester. Den kombi är utrustad med sidokrockkuddar gardin och låsningsfria bromsar (se referens 1).

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/112825.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.