Hemi Motor Information

Den anrik Hemi motorn är egentligen en serie av förbränningsmotorer som använder halvsfärisk, snarare än cylindriska, brännkammare. Den Hemi namn är synonymt med makt och har lett flera av de bilar som innehöll Hemi motorer för att bli värdefulla samlarobjekt. Det finns många skäl att Hemi motorn sticker ut bland sina mer traditionella motsvarigheter. Design

Hemi motorer använder en standard serie av förbränningsrum och kolvar arrangerade i konfigurationer som V6 och V8. Men i stället för en cylindrisk kolv huvud och förbränningsrum, Hemi motorer använder rundade, halvsfärisk-formade (eller halv-sfären) kammare. Detta ändrar kompression av bränsle och luft innan antändning, samtidigt förändra sättet kammaren luftutsläpp.
Historia

Chrysler började utveckla nya typer av motorer på 1930-talet . Forskning och utveckling fick ett uppsving under andra världskriget från den amerikanska regeringen, som finansierade krigsrelaterade motorprogram, bland annat Chrysler konstruktion av tank motorer. De tidigaste Hemi motorerna var prototypen V12 och V16 motorer för användning i stridsvagnar och flygplan. Test bevisade lyckat, och efter krigsslutet, bosatte Chrysler på Hemi design för civila fordon. Sedan dess har andra biltillverkare använt liknande designer, men Chrysler är fortfarande knuten till Hemi namn och design.
Applications

Chrysler började utrusta fordonen med den ursprungliga Hemi motor 1951. Under loppet av 1950, 1960 och 1970 (den "muskelbilen" eran) Chrysler producerade V8 Hemi motorer för användning i modeller som Dodge Challenger, Plymouth Barracuda (kallas Hemi 'Cuda när så utrustad) och Chrysler 300-serien . Den Hemi var ofta den översta motor alternativ för en viss modell, leder Chrysler att använda Hemi tungt i sin reklam. År 1964 utvecklade Chrysler en ny version av Hemi. Denna 426-kubiktum V8 modell användes i NASCAR förare.


Fördelar Den främsta fördelen med Hemi motor design är dess höga verkningsgrad. Detta innebär att en Hemi motorn ger mer effekt än en traditionell förbränningsmotor med samma slagvolym och liknande bränsleförbrukningen. Den halvsfäriska formen hos förbränningskammaren innebär att förbränningen äger rum på en mindre yta, vilket gör att mindre värme att fly och orsakar att bränslet brinner jämnt. Hemi-motorer använder också större ventiler som tillåter mer luftflöde, också förbättra förbränningen.
Använder Idag

Idag Chrysler erbjuder Hemi motorer i flera av sina high-end modeller, inklusive sportbilar och stora lastbilar. Den "nya" 5.7 liters V8 Hemi först dök upp i 2002, efter decennier av frånvaro från någon Chrysler modellserie. Förutom sportiga och retro bilar som Dodge Charger, Dodge Challenger och Chrysler 300, kan föraren också köpa en Hemi-utrustad Dodge Ram pickup eller Jeep Grand Cherokee SUV.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/112719.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.