Vad är en Transmission Control Unit ?

Moderna bilar är en sammanslagning av systemen både mekaniska och elektroniska . Medan de flesta av bilens elektroniska system finns för att öka den mekaniska , några av de mekaniska systemen helt enkelt inte kan fungera utan dem . Så är fallet med den datorstyrda överföring, vilka nätverk med resten av bilen för att ge optimal prestanda under alla förhållanden. Basic Function

En överföring styrdator styr nästan varje aspekt av en modern transmission , främst dess växlingspunkter , skift fasthet och momentomvandlaren låsa upp . Överföringen använder tre olika system : det mekaniska systemet som överför kraften , det hydrauliska systemet som styr den mekaniska och elektroniska system som styr den hydrauliska . Transmission Control datorn använder indata från motor och chassi sensorer för att styra de hydrauliska kanaler och servon som tjänsten det mekaniska systemet .
System Integration

Äldre överföring styrenheter var ganska stand -alone i naturen , som kräver lite mer än input från bilens hjulvarvtalsgivare motorvarvräknare och gasspjällssensorn . Moderna TCUs - ofta integrerade i motorns styrdator - Med ingång från Traction - kontroll , stabilitet - kontroll och fjädring - styrsystem . Detta är speciellt sant för all-wheel - drive styrenheter , som tar informationen från hela fordonet att fördela vridmomentet framifrån och bakåt och åt sidorna .

< Br > .from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/116493.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.