Hur man läser en ATV Vin Number

Oavsett vilken typ av terränggående fordon du äger, bör du ha en 17-tecken chassinumret någonstans på fordonet. Detta antal är också känd som ett VIN-nummer och kan hittas på bilar, motorcyklar och andra motordrivna fordon. Detta format standardiserades 1981 och om du vet hur man bryter ner de till synes slumpmässiga tecken, kan du lära dig en hel del om makeup av din ATV. Lär detaljer som märke, modell, år och motor modell av din ATV. Saker du behöver
VIN-nummer
Visa fler instruktioner
1

Besök en VIN dekoder webbplats som AnalogX eller Motoverse. Allt du behöver göra är att skriva in VIN-numret i sökrutan och påbörja sökningen. Avkodaren kommer att söka igenom systemet och förse dig med en detaljerad uppdelning av vad VIN-nummer betyder.
2

Fördelning VIN-nummer själv genom att undersöka varje tecken. Till exempel, berättar första tecknet du det land det byggdes i. Det andra tecknet säger tillverkaren. Den tredje ger fordonstypen. Tecken fyra till åtta ger fordonets fysiska detaljer (fyra är viktklass, fem och sex är modellbeteckning, sju är motortypen, och åtta är modellen introduktionen datum). Karaktär nio är en kontrollsiffra, och avslöjar ingenting om detaljerna i din ATV. Karaktär 10 är året gjorts. Karaktär 11 är anläggningen där ATV byggdes. Slutligen tecken 12 till 17 representerar ATV serienummer och är unika för varje fordon.
3

Gå till ATV tillverkarens hemsida och sök efter ATV genom VIN-nummer. Webbplatsen bör kunna förse dig med information om din cykel och dess delar. Vissa webbplatser har även en inbyggd VIN avkodare som en del av deras hemsida.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/112611.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.