Tekniska tips för en Drag Race Car

Trial and error testning av en dragrace bil är bra för helgen krigare, men inget slår bra teknik och gedigen tuning för snabba varvtider. Det faktum att de flesta professionella vagnbyggarna anställa minst en ingenjör skolad i mekaniska dynamik bör vittnesmål till den mängd forskning som behövs för att köra med de stora hundarna. Andel Rise

Förhållandet mellan bilens tyngdpunkt på suspensionen och kontaktyta är avgörande för goda 60-fots tider. Hitta detta förhållande genom att beräkna den "andel av ökningen (PR)."

Att beräkna bilens andel av ökningen, måste du veta den exakta höjden och placeringen av dess tyngdpunkt (CG). Sedan måste du dra en linje från däckets kontaktyta (CP) genom suspensionen instant center (IC). Detta kommer att vara chassit monteringspunkt på en stege bar suspension, eller kontrollgruppen vinkel korsning på en 4-link.

CP-genom-IC linje bör skär en vertikal linje från CG någon gång nedanför CG självt. Ju närmare den korsningen är till CG, desto hårdare fjädring kommer "hit" på lanseringen.
Shock Montering

Allvarligt överväga att köra din stötdämpare uppochner , så att stöt-kroppen ände fäster till chassit. Hängande chocker på detta sätt kommer att minska den ofjädrade vikten. Detta minskar risken för att hjulet-hop utan att behöva tillgripa styvare chock inställningar som kan minska dragkraft så mycket som höja den. Det kanske inte verkar så mycket, men dessa chock kroppar väger ca £ 5 styck,. Som är 10 till 20 procent minskning av ofjädrad vikt Addera ditt Sequential Boost Controller

Dessa är fantastiskt bra av klasserna där tillåtet. En sekventiell boost controller gör att du kan köra lägre boost vid lanseringen för att förhindra hjulspinn. Det kan automatiskt öka boost med hastighet eller genom växling. Dessa automatiskt variabla regulatorer är dyr, men de är den enda vägen att gå för dem som kör stora turbo boost i hållaren och däck-begränsade klasser racing.
Aerodynamisk Tuning

Downforce och aerodynamiska tuning är inte bara för väg åkare. Dra bilar ser mycket högre hastighet än de flesta trafikanter åkare någonsin kommer, vilket gör Aero ett allvarligt prioritet för toppen-Echelon drivrutiner. Racers måste ingenjör i downforce från början för att tillåta saker som sidokjolar, full mage-pannor och diffusorer.

Även om det kan vara frestande att helt enkelt installera en enorm vinge eller spoiler, undvika detta till varje pris när marken -effekt downforce är ett alternativ (och det alltid är). Bortsett från att producera top-speed-sugande drag, kan vingarna flytta dynamiska kraftcentrum på bilen bakåt i hög fart. Denna vikt skift skulle inte vara ett problem om tillämpning av bromsarna inte flytta vikt till fronten, vilket leder till en snap-överstyrning skick och förlust av kontroll på fällorna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/112575.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.