Saturn motorproblem

Amerikanska biltillverkaren General Motors tillverkas och säljs bilar och stadsjeepar under sitt Saturn varumärke från 1991 till 2009. Under dessa år Saturn namnet skiftat från en förknippas med billiga, fordon ingångsnivå till en stor auto varumärke med många framgångsrika modeller för sin kredit. Den Saturn varumärke avvecklades under 2009 som en del av GM: s konkurs och omstrukturering, men många Saturn bilar är fortfarande på väg idag. Saturn bilar drabbats av flera vanliga problem, däribland problem med fordonsmotorer, bör att förare och potentiella köpare vara medveten om. Typer av problem
Saturn

förare har rapporterat flera olika typer av motorproblem, som varierar beroende på den aktuella modellen, dess ålder och andra faktorer som extra tillbehör och underhåll historia. En av de vanligaste Saturn motorproblem innebär nonstarting vid kall väderlek. Det har varit känt att hända med både 4 - och 6-cylindriga modeller och kan inträffa när en bil är relativt ny. Andra Saturn motorproblem inkluderar brutna timing kedjor och blåsta packningar huvud.
Faror

Vissa Saturn motorproblem, som nonstarting, utgöra några problem annat än allmän olägenhet. Men andra frågor som drabbar vissa Saturn fordonsmotorer är farliga och måste repareras omgående. Brutna timing kedjor är ett sådant problem. Om ett fel upptäcks i en kamkedjan, bör du inte köra bilen tills en reparation har gjorts sedan en trasig kedja kan starta en serie av fel som kan resultera i en förlust av makt, utgör en allvarlig fara i att flytta trafiken. Andra motorproblem kan orsaka överhettning, ökad strålning eller minskad bränsleeffektivitet.
Lösningar

I många fall Saturn motorproblem kan repareras på ett okomplicerat sätt. Kamkedjan ersättning är en procedur som kan göras snabbt på de flesta bilverkstäder. Motorer som är svåra att starta i kallt väder kan vara svårare att reparera eftersom problemet är intermittent och kan vara svårt att reproducera, och eftersom felet kan vara inom det elektriska systemet, startmotorn eller själva motorn. I ett litet antal fall är det mer kostnadseffektivt att ersätta hela motorn snarare än ersätta enskilda felaktiga komponenter.
Påminner

Saturn motorerna har varit föremål för flera påminner antogs av General Motors. Under 2007 mer än 20.000 Saturn L-seriens modeller återkallades för att hantera ett känt problem med bälten tändningsmatris. För fordon som ingår i denna återkallelse, ersatte Saturn återförsäljare kamkedjan utan kostnad för bilägaren. År 1993 återkallade GM nästan 400.000 tidiga Saturns att åtgärda ett elektriskt problem som skapade en risk för en motor eld. Medan GM har utfärdat flera andra Saturnus påminner, har andra vanliga motorproblem inte varit bland de frågor som berörs.
Kostnader

kostnaderna för att reparera en Saturn motor varierar kraftigt och beror på naturen av problemet liksom fordonets ålder. De flesta fordonen från början till mitten av 1990-talet kan repareras för en lägre kostnad eftersom det finns ett överflöd av reservdelar. Specialty Saturn motorer, såsom hög-output-varianter som används i Saturn Red Line serie av sport-modeller, kostar betydligt mer att reparera. Medan en ny kamkedjan kan kosta mindre än $ 100 installerad, kan en ersättare motor kosta mer än $ 1000. Många motorproblem täcks en Saturnus standard drivlina garanti, vilket GM erbjuds som en livstidsgaranti under flera år. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/112515.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.