Rätt sätt att koppla en Traktorsläp

Koppling en traktor-trailer involverar att sätta ett befintligt trailer till en extra släpvagn, skapa en utökad traktor och släp. Det är viktigt att du korrekt fästa den bakre trailern till den första trailern för att undvika olyckor. Om du inte har erfarenhet av denna färdighet, konsultera en expert. Prepping den andra eller bakre Trailer


Vanligtvis kommer den andra trailern inte ha fjäderbromsar, så du kommer att behöva vända traktorn eller semi-truck till nära den bakre vagnen. När släpet är nära nog, anslut nödlinje och ladda tanken trailer luften, som automatiskt ställer in de bakre släp nödbromsar. För att vara säker bör du placera fortfarande träblock bakom de bakre vagnar däcken för att förhindra den från att röra sig.
Converter Dolly och positionering

dollyaxlar är en femtedel uppsättning hjul som kommer att fästa den bakre vagnen. Fäst dollyaxlar till ledningen trailern genom dragöglan, luftslangen ansluts till dollyaxlar. Använd den ledande traktor-trailer att flytta långsamt dollyaxlar i position. Korrekt position för dollyaxlar kommer att vara direkt under den bakre vagnens "king pin." Den bakre släpet ska vara på en höjd som bara är något upphöjt över dollyaxlar. Du kan åstadkomma detta genom att använda landningsstället på den bakre vagnen att något höja trailern.

Alternativt kan du helt enkelt hjulet dollyaxeln direkt under den bakre trailern innan du sätter fast den ledningen trailern. Detta kan vara en mera exakt medel för positionering av traktor och släp. Väl på plats kan du fästa dollyaxlar till ledningen trailern. Addera ditt Final Steps

Vid denna punkt, bör den bakre släpet Kingpin vara direkt ovanför dollyaxeln. Se till att omvandlaren Dollys låsning käftar har stängt direkt runt kingpin. Du kan nu öppna avstängningsventilerna av bly trailern. Se till att ansluta säkerhetskedjorna, slangar luft och ljus sladdar mellan ledningen och bakre släpet. När de är färdiga, helt höja landningsstället. Senaste, kontrollera att den bakre släpvagnens bromsar fungerar. Testa lufttrycket för bromsarna genom att trycka på "lufttillförsel"-knappen på baksidan av den bakre vagnen. Det bör finnas lufttrycket.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/112379.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.