Historien om Buick Automobile

Buick bil ägs av Michigan-baserade General Motors. Det anses vara en nybörjar lyxbil placerad ovanför Chevrolet, Pontiac och Oldsmobile och under Cadillac. Den Oldsmobile avbröts 2004, lämnar Buick som enda mid-level alternativet. Buick var oerhört populär genom mycket av sitt liv och nådde en topp i försäljningen under 1984 då fallande oljepriser utlöste ett uppsving i medelstora bilförsäljning. Origins

Buick Motor Company grundades 1903 av David Buick i Detroit, Mich Det såldes till James Whiting samma år. Whiting anlitade entreprenör William Durant att leda verksamheten. Tidiga versioner av Buick presenterade rorkultstyrning. Addera General Motors

Durant kapitaliserat på Buick tidiga framgångar genom att förvärva andra bilföretag att bilda General Motors 1908. Han utvecklade också företagets policy att inget varumärke tävla mot varandra utan riktas till specifika kunder. Chevrolet marknadsfördes till arbetarklassen, Oldsmobile och Pontiac till övre medelklassen, Buick till unga proffs som läkare, jurister och mid-level chefer,. Och Cadillac för de rika

Roadmaster

1936-1958 Roadmaster är kanske Buick mest ikoniska symbol under biltillverkaren historia. Det var Buick största och längsta bil med 1949 Roadmaster sitter på en 126-tums hjulbas. Det kom som en sedan, tvådörrars coupé, cabriolet och femdörrars kombi. Det innehöll ett stort vattenfall galler, "skottgluggar" på framskärmarna och treudd Buick logotyp. Det var en massiv maskin som drivs av en Buick rak åtta eller 322-kubik-tums eller 364-CI V-8s.
Electra

Electra var annan båt-storlek lyxbil introducerades av Buick 1959 för att ersätta Roadmaster. Den top-line Electra 225 namngavs för dess fenomenala 225-tums längd. Liksom Roadmaster, var Electra placerades på en 126-tums hjulbas. Hardtopen modellerna delade styling egenskaper med Cadillac Fleetwood.
Compact Car

Den växande populariteten för Volkswagen Beetle uppmanas Buick att överväga att producera en kompakt bil som var ekonomiskt , men ändå passa i verkställande bil klassen. Resultatet var införandet 1960 av Tempest och Buick Special med särskilda s delserie Skylark efter i mitten av 1961. Den särskilda drevs av en 215-CI V-8 genererar 155 hästkrafter, medan Skylark, inte att förväxla med de tidigare Skylark modellerna, presenterade samma motor har en effekt på 185 hästkrafter. Den Skylark senare blev ett eget varumärke.
Miserable 1970

Liksom alla Detroit biltillverkare drabbades Buick kraftigt efter oljekrisen 1973 då bränslepriserna skjutit i höjden. De 1971-1976 Electras, till exempel, mätte 233 inches lång och innehöll en 350-CI eller 455-CI V-8. Men, år 1977, var det reducerades med 12 inches och alternativ motor ingår nu 252-CI V-6 och 307-ci V-8.
Idag

Även om det hade funnits spekulationer Buick kan gå vägen för Oldsmobile, det finns inga planer för att släppa linjen. Pontiac var planerad att släppas under 2010. För 2010 introducerade Buick en ny linje av LaCrosse och Lucerne bilar som är stilig och har knutit Jaguar som den mest pålitliga bilen i USA i en JD Power and Associates undersökning ..

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/112212.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.