Typer av bakre hjulupphängningar

Auto avstängning har införts för att säkerställa optimal åkkomfort sedan starten av bilen över ett sekel sedan. Tekniken har kommit långt i denna tid, och många framgångsrika versioner har testats och tillämpats. Bland dessa konfigurationer, två typer återstår att vara den mest effektiva och används i nästan varje bil och lastbil på vägen idag. Typer

I en värld av fordonsindustrin fjädring, finns det bara två huvudtyper av bakdämpade konfigurationer som används i fordon idag: solid axel och oberoende fjädring. Den fasta axeln är den äldre av de två typerna och, som namnet antyder, består av en rak, solid axel som sträcker sig från hjul till hjul. Den nyare, individuell fjädring är en produkt av den senare hälften av 20-talet, och istället för att ha en enda komponent fästa de bakre hjulen, är två axlar som används för att ge hjulen oberoende rörelse.
Applications

Fasta bakaxlar har använts sedan starten av bilen upp till de fordon som produceras i dag. De brukade vara installerat på alla tillverkade fordon, är de nu oftast ses på lastbilar och några front-drive bilar. Oberoende fjädring bak utvecklades ursprungligen för personbilar, och även dessa bilar fortsätter att vara de främsta användarna av denna typ av upphängning, vissa stadsjeepar nu utrustade med individuell fjädring bak.
Prestanda

Solid bakaxelupphängning möjliggör en stor mängd fjädringsväg (det belopp suspensionen tillåts att röra sig uppåt och nedåt), och därför är allmänt föredras för off-road fordon. Oberoende bakre fjädring har varit trimmad och utvecklade för att fungera bäst i väglaget. Denna konfiguration har visat sig vara det bästa valet för prestanda bilar som sportbilar och lyxbilar touring.
Fördelar

fast bakaxeln är en grundläggande typ av upphängning och , på grund av detta, inte kräver ett stort antal komponenter. Den grundläggande konfigurationen erbjuder ett system som inte är mottagliga för att bryta, och om det gör det, inte kommer att kräva omfattande reparationer. När individuell fjädring bak används i en bil, kan det ge en mycket mer bekväm åktur och bättre vägegenskaper än fasta axlar.
Andra typer

Luft- fjädringssystem är en relativt ny fjädring teknik. Detta system består av stora krockkuddar som kan blåsa upp och tömma (manuellt eller automatiskt) för att justera åkkomfort av fordonet. Detta var första konstruerade för användning i kommersiella lastbil tillämpningar, men har funnit sin väg för användning i lyx och anpassade bilar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/112368.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.