Kullager används i fordon

Fordon körs på de ytor som de drivs på med hjälp av tröghet. Detta tillåter fordon att röra sig vid olika hastigheter för att få till en viss destination. Denna rörelse kan styras genom att styra, accelerera och bromsa. Men dessa metoder för kontroll är ibland inte tillräckligt för att hantera fordonet, speciellt när ytan den kör på antingen är hal, eller extremt grov. För att hjälpa till att lösa detta problem, bil designers använder kullager.
Syfte

kullager rullande element som används för att minska roterande friktionen mellan fordonet och ytan det körs på, såsom cementerade vägar. De stöder också axiella och radiella laster att hålla balansen vid hastighetsförändringar eller när plötslig inbromsning när mitt i operationen.
Plats

bilar, är kullager monterad i fordonets hjul, i en särskild plats som kallas "buren". Lagren kör sedan runt buren medan fordonet körs, och de fungerar för att jämnt fördela belastningen av fordonet vid drift. Du kan märka en minskad ännu mer ansträngande körupplevelse när bilen belastningen har överskridit sin vikt kapacitet, detta beror på att lagren inte längre kan hantera vikten av fordonet
Fördelar

Kullager spelar en viktig roll i de flesta fordon. De bidrar till att förbättra bilens prestanda och möjliggöra en smidig körning, eftersom bromsarna är under mindre tryck att styra bilens hastighet medan du kör. Lager kan också bilen för att justera när den går genom varierande terräng, såsom dåliga vägar och släta gator asfalt. Mest av allt, kullager hjälpa absorbera stötar kände av passagerare under plötsliga bromsar, eller när fordonet kolliderar med ett annat fordon eller struktur, som liknar de lager som används i byggnader i jordbävningsdrabbade länder som Japan.

Underhåll

Precis som många andra delar av ett fordon, kullager är benägna att slitage. Det bästa sättet att fixa dem är genom att ha dem helt ersättas. Den perfekta tiden att byta kullager är när du har dina bromsar ersättas. Om du gör det kommer du att kunna njuta av optimala köregenskaper, eftersom båda bromsarna och lagren kommer att vara helt nya. Hålla rent bromsar också bevisar viktigt i arbetet med att upprätthålla bättre kontroll över bilen, lagren enbart kommer bara bidra till att förbättra bilens aktivitet stötdämpning, inte styra dess hastighet eller styrning
Risker
<. br>

kullager är till hjälp för att ge bättre bil prestanda, kan de också orsaka obalans i hjulet, vilket i sin tur kan leda till körning olyckor. Förare kan förhindra detta potentiella problem genom att ta sin bil till en verkstad regelbundet så att frågan kan fastställas så snart den är diagnostiserad.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/112352.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.