Elektriska bil problem

Elektriska bilar verkar vara ett bra miljöval, men de har ännu inte blivit mycket populär, och brist på efterfrågan har hållit tillverkare från att ägna mycket uppmärksamhet åt denna typ av fordon. Ett antal faktorer håller dessa bilar tillbaka från att bli ett utbrett val för konsumenter, med besvär som ett primärt problem. Kort räckvidd

Vissa elbilar kan köra upp till 200 miles innan batteriet behöver laddas, men de flesta är i 100-mil intervall och vissa ännu mindre. Ladda batterierna vanligtvis tar ungefär sex timmar. Elektriska bilar är alltså praktiskt främst för att köra till jobbet och runt ägarens lokala området.
Swap Station Problem

batteribyte stationer som erbjuder förarna möjlighet att byta ut batterier så fort de kunde få bensin, börjar dyka upp under 2009. Detta koncept har sina egna problem, enligt "Wired" magazine. Batterier är viktiga komponenter i elbilar, och ägarna kanske inte vill byta dem. Utbyte av batterier kräver också en hög grad av standardisering bland biltillverkare, som för närvarande inte är på plats. Dessutom kan kontinuerligt ta bort batterierna skada skyddsförsegling.
Batterier som Environmental Nackdel

Batterierna också problem för miljön. Varje elektrisk bil innefattar en uppsättning anslutna batterier, och de så småningom måste bytas ut. Med ett stort antal elbilar, kommer ett massivt antal batterier krävas om inte tekniken förbättras. Battery Manufacturing är en energikrävande process, som involverar farliga kemikalier. När batterierna slits ut, måste komponenterna vara återvinnas eller annars kasseras. Som
elproducenten

Elfordon minska utsläppen av utsläpp och föroreningar, särskilt i tätbebyggda områden
kol . Men i länder där kol är den primära källan för elproduktion, såsom USA och Kina, skulle ett stort antal elbilar kräver mer kolbrytning och brännande. Enligt en 2009 "New York Times" artikel om elbil tillverkning i Kina skapar kol mer sot och växthusgaser än andra bränslen.
Hastighet och pris

Top hastigheten för de mer prisvärda modeller, exempelvis $ 20,000 Triac är ungefär 70 miles per timme. För de flesta situationer bör detta inte vara ett problem, men det kan medföra vissa olägenheter i områden där högre hastighet är vanligt. Vissa människor kanske även ifrågasätta om $ 20.000 är faktiskt ett överkomligt pris, då många icke-elbilar finns för mycket mindre.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/112211.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.