Historien om Buick Regal

Buick Regal, som tillverkas av General Motors, infördes 1973 som en personlig medelstora lyx tvådörrars coupe att tävla mot Oldsmobile Cutlass Supreme. The Regal också tidvis delade samma kropp som den mindre lyxiga Buick Century. Dess debut var den sista av en kampanj från GM att utveckla high-end kupéer att tävla mot sportiga lyx import. Den Regal följde Chevrolet Monte Carlo, Pontiac Grand Prix och Cutlass. Conception

Regal följde samma grundfilosofi som dess GM syskon, och hade en lång motorhuv, kort akterdäck och blomstrar krom antyda Cadillac-stil kvalitet, och en plysch interiör med träfibrerna trim . En billigare Buick Century Regal fanns också tillgängliga.
Under the Skin

Regal drevs av en 350-kubik-tums Buick V-8 motor som kom som standardutrustning. En valfri 455-kubik-tums version var också tillgängliga. De 1973 och 1978 oljekriserna krusade Regal prestanda när GM började använda 231-kubik-tums V-6 efter 1975.
Design Shift

By 1981 fick Regal en betydande ansiktslyftning för att förbättra sina aerodynamik, vilket gör det till ett populärt val för NASCAR racing. Den Buck Century fyradörrars sedan stationsvagn avbröts som Century och enkelt rebadged som Regal. Nu Regal erbjöds som en coupé, sedan och kombi, även sedan och vagnen trotsade Buicks ursprungliga konceptet av en personlig lyxbil. The Addera Grand National

Regal Grand National debuterade 1982 för att hedra NASCAR racing serien, och presenterade en valfri turboladdad 4,1-liters V-6 motoranläggningen som genererade 175 hästkrafter och 275 foot-pounds av vridmoment. Endast 16 turboladdade modeller såldes bland de 215 Grand Nationals producerade 1982. En mindre 3,6-liters Grand National version infördes 1984, men packade mer dänga med 200 hästkrafter (se Resurser). År 1987, en särskild prestation Addera GNX

Paketet är producerad av McLaren /ASC, en gemensam insats av McLaren Automotive, en Formula One racing team, och amerikanska bilar Specialty, som utfört anpassade karosseri. Den nya Buick Regal GNX var en separat version av Grand National med en turboladdad V-6 för att generera 276 hästkrafter. Bilen var också utrustad med dubbla avgasrör och en Turbo Hydramatic överföring. Chrome accenter och badging hölls till ett minimum. Vents sattes till framskärmarna, och instrumentpanelen presenterade Stewart-Warner mätare (se Resurser).
1990

Regal 1991 drevs av en fast 3,8-liters V-6 som gav 170 hästkrafter, ger bilen ett betydande försprång i prestanda jämfört med andra GM personliga lyxbilar som var försedda med mindre V-6s. Muskel i Regal V-6 höjdes av ytterligare 35 hästkrafter under 1996. Den Regal behöll sin inre lyx status, men det började att förlora sin identitet som Century och Regal var väsentligen samma bil med endast smärre ändringar exteriör.
Slutet av produktionen

Buick fortsatte att experimentera med snabbare Regals, inklusive en kompressormatad version och en GNX konceptbil i slutet av 1990, men tillverkningen upphörde 2004. Den Regal namnskylten återuppstod 2008 som en rebadged Opel Insignia, som är tillverkad i Kina för europeiska (se Resurser).

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/112105.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.