Vad var ursprunget till Chevrolet

Detroit-baserade Chevrolet fordon är produkten av två män - en tidigare cykel reparatör med ett geni för att producera enkla, välgjorda bilar och en smart affärsman skickliga på att göra bakom kulisserna företagsaffärer. Partnerskapet producerat ett fordon som blev General Motors mest sålda bil under större delen av 20-talet. The Mechanic

Louis Chevrolet växte upp i Frankrike, arbetat som en cykel mekaniker och senare som en racerförare innan han började bygga bilar.
Brains

Amerikanska Willy Durant, grundare av General Motors, som tjänade som ett paraply företag för flera bilmärken, hade störtades från GM 1910 och ville bygga sitt rykte. <
br> The Car

från 1911 till 1913 byggde Chevrolet serie C touring bil med en 6-cylindrig motor som genererar 40 hästkrafter, nå sitt mål på en värdig konkurrent till Ford Model T.

Partnership

Durant såg Chevrolets bil som hans nästa projekt, gick med på att säkra finansieringen och med 1915, öppnade en fabrik i Toronto, Kanada.


GM igen

Använda vinster från Chevrolet bilförsäljning, köpte Durant en majoritetspost i GM igen, tagit kontroll och förde den nya bilen i företaget veck.

Falling Out

Chevrolet ogillade med Durant över bilens framtid och sålde sitt ekonomiska intresse Durant, men Durant slutligen tvingades ut ur GM med 1921 i en tvist med styrelsen.
Addera ditt .from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/112069.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.