Felsökning av en 1988 Chevy Cheyenne Truck

Jag gör en artikel om felsökning en Chevrolet Tahoe elsystem. Saker du behöver
voltmeter /ohm mätare
kabelskalare
skruvmejslar
nåltång
Visa fler instruktioner
1

Första är att isolera var problemet är och vad andra poster fungerar inte heller, ibland finns det två eller tre saker på samma krets. Leta efter några brända kablar, eller förkolnade switchar. Om det handlar om bakljusen och de är alla trasslat då den mest sannolika sak att leta efter är en dålig jord i chassit, och lampa jordning.
2 p Om ovanstående kontroller ute så har du att hitta säkringsdosan, är det vanligtvis under förarsidan instrumentbrädan. Nu leta efter säkringen identifikationskarta som ger säkringsstorlek och strömstyrka säkringen. När du hittar säkringen, dra ut den och kontrollera den med en ohm mätare, inställd på motstånd, bör det visa noll eller kommer det att surra. Om säkringen är bra då ta voltmeter inställd på 12VDC och beröring mellan de två säkringarna stiften och kontrollera polariteten röd till plus och svart till negativ eller marken. Du borde läsa en 12 volt eller mindre, och om ingen spänning, sedan försöka vrida nyckeln till ACC eller ON och kontrollera igen. Och om du fortfarande får ingen spänning, då måste man kolla tändningslåset, kommer du att få till kablaget i ryggen och kolla alla stiften markerade med acc. eller på. eller + rosa eller rött eller rött skalade kablar och sätta mätaren i volt och satte den svarta proben på ett metallchassi marken, och den röda positiva sonden på trådarna och kolla för 12 volt.
3

Om du inte får någon spänning på dessa punkter, då du kommer att behöva titta under huven för en inline säkringarna och kontrollera dem för spänning. Om ingen spänning finns, sedan gå vidare till batteripolerna, och band lite tillbaka av tråden för att få kontakt för röda proben. Kontrollera alla små trådarna på den positiva batteripolen, bör alla ha 12 volt, om inte höna du har ett dåligt batteri kontakt och måste bytas ut. Nästa om du får ström till säkringarna och säkringarna är bra kan nästa steg är att markera några växlar som styr objektet. Om du har mer än ett objekt inte fungerar då det inte kommer att bli en switch men förmodligen ett relä, är dessa små som 1x1 tum eller lika stor som 3x3 tums svarta plastlådor som plug i. De kommer att vara under en stor svart plastlåda som snaps stängd. Snäppa loss locket eller ta täckskruvar ut och leta efter reläet som är markerad som objektet som inte fungerar. Ta reläet till AutoZone eller liknande delar bilverkstad och de kommer att kolla upp det för dig. I varje fall de skäl alla bör kontrolleras med en bygel med krokodilklämmor i varje ände för att klippa till marken på posten och den andra till ett jordat område på bilen. (Ren metall) katalog
.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/111970.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.