Vad är en Blowoff Valve?

Blowoff ventiler är tryckavlastande system som är inne i turbomotorer. Utblåsning ventiler fungerar för att förhindra att kompressorn surge uppstår och för att minska risken för motorslitage. De är envägsventiler som öppnar atmosfär upp till över ett visst tryck som redan är aktiverad. Detta görs för att avlasta uppbyggd i inre tryck. Utblåsning ventiler kallas ibland tryckavlastande ventiler eller ventiler hooter. Identifiering

Blowoff ventilerna släpper ut luft till atmosfären. Genom att göra detta, utblåsning ventiler ger en mycket identifierbar ljud som många i turboladdad sportbilar erfarenhet. Många människor uppskattar denna ovanliga ljud, och vissa avblåsning ventiler är även säljs med trumpet-formade kit som förhöjer väsande ljud.
Varning

Många köper utblåsning ventiler för det enda skälet att höra distinkt väsande ljud. Det finns några lagar som gör det olagligt att släppa "unmuffled" ljud utblåsning ventil. I USA, Australien och många delar av Europa är det helt olagligt att ha en bil med unmuffled utblåsning ventiler.
Överväganden
p Det finns också vissa nackdelar med utblåsning ventil ljud. I fordon där avblåsning ventilen placeras efter massa luftflöde sensor, släppa ljudet till atmosfären kan förvirra motorns styrenhet (motorns styrenhet), vilket kan leda till att motorn stannar eller tvekar när gasspjället är stängt. Högre laddtryck kan förvärra situationen och göra det värre. Detta kan förstöra katalysatorer och foul tändstift, vilket kan leda oförbränt bränsle till förbränning och smälta omvandlaren.
Funktion

Blowoff ventiler som stoppar kompressorn uppsving. Kompressor surge händer med lyft gasreglaget av en turboladdad bil som antingen inte har en bypass ventil eller har en som inte fungerar korrekt. När kompressorn surge uppstår, kommer förarna att märka en ovanlig fladdrande ljud.
Leverantörer
p Det finns en hel del online försäljare som säljer utblåsning ventiler. Några bra ställen att söka på Internet inkluderar 360 Tuners, HKS USA, Super Street Online, Turbonetics Inc., Cox Import, StreetUnit.com, RPM Store, Race Inspirerad, Jazz Pro Parts och många andra.
Addera .from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/111965.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.