Hur fungerar en diesel lastbil motor Arbete?

Skillnad bensinmotorer, som antänds sitt bränsle med en elektrisk gnista, dieselmotorer antända sitt bränsle med varm, komprimerad luft. Dessa effektiva motorer makt bussar, tåg, båtar och lastbilar. Historia

dieselmotorn uppfanns på 1890-talet av den tyske ingenjören Rudolf Diesel. Han konstruerade den ska köras på koldamm, men moderna dieslar körs på billig brännolja, även kallad diesel.
Funktion

Liksom bensinmotorer, dieselmotorer omvandlar kemisk energi till mekanisk energi som rör sig kolvarna uppåt och nedåt inuti slutna cylindrar. Kolvarna ansluter till en lång axel kallas vevaxeln, som omvandlar deras linjär rörelse till roterande rörelse som vänder hjulen. Som en diesel
Diesel Cycle

körningar, kolvarna går igenom en cykel av rörelser kallas stroke. I den första stöten, glider kolven nedåt och drar in luft i motorn genom en ventil. På returslaget, komprimerar kolven luften tills det är mycket varm. På toppen av slaget, är trycksatt bränsle sprutas in i motorn och exploderar, driver kolven tillbaka ner. På sista slaget, trycker kolven ut avgaserna.
Överväganden

Diesels är mer bränsleeffektiva och producerar mindre utsläpp av växthusgaser än bensinmotorer. Men, de producerar mer smog-producerande biprodukter, så deras försäljning är begränsad i stater där smog är ett problem. Införandet av lågsvavligt bränsle år 2006 har uppmuntrat utvecklingen av renare förbränning dieselmotorer och standarder som antagits under 2009 kommer att kräva dem att uppfylla samma utsläppskrav som bensinmotorer.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/diesel-cars/105172.html

Previous:
Next:

dieselbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.