Typer av suffletter

Cabrioleter och konvertibla sportbilar gång var endast tillgänglig för de mycket rika, men nu verkar många bilföretag släpper konvertibla versioner av alla sina bilar. Det finns tre versioner av konvertibla tak, vardera med sina egna fördelar och nackdelar. Manuell Soft Top

Den ursprungliga suffletten gjordes ut ur av canvas och var oftast kallad till såsom en mjuk topp. Den vikmekanism för att ta det ner involverat den chauffören komma ut ur bilen och manuellt rulla tillbaka taket, som en sardin burk, eller tar bort det från fästelement. Vissa modeller har även stöd som måste tas ner också.

Detta system var billig och lätt så det inte äventyrar utförandet av bilen, men var inte utan sina brister. Om det plötsligt började att regna, kunde den processaa av att sätta upp taket ta flera minuter. Bilen var också inte mycket säker. Varje tjuv med en kniv kunde helt enkelt skära upp taket för att komma in.

Moderna manuella mjuka toppar har mycket mer tunga trasa för att förbättra säkerheten och de mönster som är mer användarvänlig. De blir mindre populärt, men kan fortfarande ofta hittas på billigare cabrioleter, såsom Mini Cooper.
Fällknivar Metal

Folding metall biltak för konvertibler har blivit alltmer populärt på senare år som tekniken har gjort plåttak att vika i flera bitar utan att kompromissa vattentäthet. Mercedes har utrustat den här typen till flera av sina high-end SL modellerna och har nästan gjort bort helt med trasa versioner.

Manöverdonet innebär operationen är klar på bara några sekunder och till skillnad från tyg toppar inte äventyrar säkerhet. Den enda sanna nackdelen är att som en metall fällbara taket kräver mycket utrymme när nere, det finns ofta mycket litet bagageutrymme kvar. Mekanismen är också mycket tung och skärning plåttaket av en bil ofta äventyrar styvhet av chassit, kan båda ha en negativ inverkan på prestandan.
Automatisk sufflett

Automatiserade sufflett konvertibler är det bästa av två världar, erbjuder enkel automatisk tak utan en metall topp är försämrad prestanda och bagageutrymme.

huvudsak är taket kopplad till en motor liknande till en hård topp-talet, men som taket inte behöver att vika och är lättare och mindre skrymmande, kan det passa i en mycket mindre utrymme. Den Mekanismen för drift den gör lägga till några tyngd till bilen, men inte normalt tillräckligt för att kompromissa prestandan.

Det finns fortfarande vissa farhågor omgivande säkerheten, men likt en manuell mjuk topp, gör modernt, heavy-plikt trasa det mindre av en fråga.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/convertibles/104963.html

Previous:
Next:

Konvertibler

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.