Hur man byter olja i en '08 Touareg V6

Oljan i bilen motorn är avgörande för livet på bilen. Till exempel, smörjer olja i bilen kolvarna när de rör sig upp och ner i cylindrarna. Oljan gör att metallen att röra metall utan att skapa friktion. Utan olja, skulle värmen från friktion orsaka metallytorna att svetsa samman vilket resulterar i en grep motor. Eftersom oljan används smuts kommer att täppa filtret och smutsig olja kommer att passera vidare in i motorn. Det är därför det rekommenderas att du ändrar din olja och filter varje 5000 miles om du använder konventionell olja eller varje 7500 miles om du använder syntetisk olja. Du kan spara lite pengar genom att lära dig att ändra din motorolja hemma. Saker du behöver
7 liter olja 10W-40
Oljefilter cap drain plug: 10nm
Oljefilter cap: 25nm
både olja avtappningspluggar: 50nm
10mm socket
36mm hylsa och förlängning
19mm öppet slut skiftnyckel
6mm hex
Torx-25 bit
Shop handdukar
Flat kartongbit
öppen topp Oljetråg eller en 5 liters hink

Visa fler instruktioner
1

Ta bort den bakre mest magen kokkärl med en Torx-25 och en 10 mm hylsa. Här hittar du 6 Torx-skruvar. Ta bort skruvarna och ta bort magen pan.
2

Tappa ur oljan f Ilter bostäder. Även på ryggen kommer du att se på höger är oljetråget avtappningspluggen och till vänster finns det en svart cirkel som är locket på oljefilterhuset och avtappningspluggen.

Använd 6 mm insex och utbyggnad för att ta bort avtappningspluggen på oljefilterhuset. Det kommer att ta ett par minuter för oljan att börja flöda. När den är tömd ersätta avtappningspluggen och dra åt. Brickorna på både oljan rinna plus inte återanvändas vara så säker på att ersätta dem.
3

Demontera oljefilterhuset och byt ut O-ringen. Ta bort locket oljefiltret med 36 mm hylsa och förlängning. Avlägsna locket och den gamla oljefiltret. Dra ut den gamla oljan filtrera ut genom att dra bort från huset så byt o-ringen med en ny. Ta det nya oljefiltret och installera det genom att trycka den tillbaka upp i huset.
4

Avlägsna avtappningspluggen med 19 mm öppen slutade nyckel eller 19 mm hylsa. Ersätta den med den nya 50nm avtappningspluggen och dra åt.
5

Kör motorn och kontrollera eventuella läckor innan du installerar om magen kokkärl. Byt ut magen kastruller och häll i ny olja.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/133175.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.