Hur du ändrar överförings Fluid på en 2007 Chevy Tahoe

En Chevy Tahoe med en automatisk växellåda behöver sin vätska förändrats på 30.000 miles. Ändra vätskan innebär att du byter filter också. Du måste också ta bort några komponenter från under fordonet. Det är bättre att byta vätskan strax efter körning, medan det fortfarande varmt. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
Handskar
Wrench
dräneringskärlet
Transmission filter
Dexron IV transmissionsolja
Visa fler instruktioner
Borttagning
1

Höj den främre änden av Tahoe med en domkraft och stödja den på jack stands.The överföring pan är tillbaka i slutet av motorn, nära mitten av bilens undersida .
2

Skruva bort pluggen på transmissionen pannan och låt vätskan rinna in i ett uppsamlingskärl. Anslut pluggen. Använd handskar och långa ärmar medan du gör detta om du ändrar vätskan medan den är varm. Addera 3

Unbolt och ta bort platta värmesköld på höger sida av transmissionen pannan med en skiftnyckel. Koppla vajern och ta bort fästet på Pans andra sidan.
4

Ta bort all överföring Pans bultar. Bänd pannan fri från sin packning och överföring med en skruvmejsel.
5

Rengör alla spår av tätningsmaterial från transmissionen med aceton. Rengör insidan av pannan med vätska. Torka pannan med tryckluft.
6

Dra ner och ta bort filtret från transmissionen ventilhuset. Bänd och ta bort filtret tätningen ur kroppen med en skruvmejsel, se till att du inte repar kaviteten.
Installation
7

Installera en ny transmission filter på ventilkroppen. De flesta nya filter kommer att ha en tätning förinstallerad.
8

Anslut en ny packning på den inre flänsen av transmissionen pannan och anslut pannan tillbaka på transmissionen. Dra åt varje skruv lite i taget med din nyckel.
9

Anslut skift konsolen kabeländen och värmeskölden längs överföringen pan.
10

Sänk Tahoe av domkraften.
11

Lägg fyra liter Dexron IV transmissionsolja genom påfyllningsröret i motorrummet, med hjälp av en tratt för att vägleda vätskan.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132718.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.