Hur berätta om din bil behöver ett oljebyte

Om du har glömt att spåra körsträcka eller tid sedan din senaste oljebyte, eller om du har köpt eller fått en begagnad bil, är det bra att veta hur man kontrollerar oljan för att avgöra om din bil behöver ett oljebyte. Kontrollera oljan tar bara några minuter, och byta olja vid behov är en viktig del av förebyggande underhåll som kan spara hundratals, eller tusentals, dollar på reparationer. Här är hur man berättar om din bil behöver ett oljebyte. Saker du behöver
Rag
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven på din bil. Hitta spärren Huvlås och dra den. I många fordon är spärren belägen under instrumentbrädan nära den chaufför-sidodörren. Efter att dra spärren, gå runt till framsidan av huven och känsla för frisläppandet mellan huven och grillen. Vanligtvis kan du hitta spärren på framsidan av kåpan, i centrum, men ibland ligger i grillen itself.Once du har hittat och drog spärren, öppna motorhuven och stötta upp med stången längs den sida, intill motorn, typiskt på höger sida av bilen. Kontrollera att huven är ordentligt uppallad och kommer inte att falla.
2

Leta oljestickan. Det finns några doppstickor i de flesta bilar, så du behöver för att hitta och identifiera oljestickan. I många bilar, har oljestickan en gul slinga, men detta är inte alltid fallet. Många gånger kan du hitta mätstickan nära oljelocket. Oljan cap är oftast svart med oljekanna symbol på den. Om du inte kan lokalisera oljestickan, titta i din instruktionsbok för hjälp. Addera 3

Dra upp mätstickan och torka det rent med en trasa. Du kan hoppa över detta steg och bara undersöka oljan för att se om den behöver ändras, men när du har oljestickan ut, bör du ta en stund att kontrollera oljenivån samt. Dessutom kanske oljenivån hjälpa dig att avgöra huruvida ett oljebyte behövs om oljans tillstånd är tveksamt.
4

Kontrollera oljenivån. Placera mätstickan hela vägen tillbaka in, och sedan dra den tillbaka ut igen. Jämför linjen ställs på den av oljan med märkning som visar om oljenivån är hög eller låg. Linjen bör vara någonstans mellan de två. Om det är mycket nära till den låga markeringen, överväga att lägga lite olja, eller få ett oljebyte om tillståndet i din olja är mindre än stora.
5

Undersök oljan på mätstickan och på rag. Det finns tre saker som du bör kontrollera. Först, titta på färgen på oljan. Färska, är ren olja en ljust bärnstensfärgad färg och är transparent. Smutsig olja är svart eller mörkbrun. Om oljan ser smutsig eller inte längre är genomskinligt, är det dags för ett oljebyte. Andra, leta efter eventuella fläckar av metall eller skräp i oljan. De kan vara knappt synliga, särskilt om oljan är smutsig, men eventuellt skräp i oljan indikerar behov av ett oljebyte och eventuellt någon annan motor problems.Smell oljan för någon bränd lukt. Vissa mekaniker kommer att beröra ett finger till oljestickan och smaka den för varje tecken på förbränning, men inte alla kommer att vilja smaka deras olja. Försök luktade det istället. Om du upptäcker en bränd doft, är det dags för ett oljebyte.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/133367.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.