Hur du ändrar olja på en Fiero GT

Den Pontiac Fiero GT, som de flesta bilar, kräver en ständig cirkulation av motorolja för smörjning av interna komponenter och förhindra slitage från metall-till-metall-kontakt. När oljan slits ut med tiden, det inte längre ger ett fullgott skydd, vilket orsakar ökat slitage. Byta olja regelbundet som anges i underhållshandboken bidrar till att förhindra denna onormalt slitage uppstår. Saker du behöver
fordonsramper
Jack med stativ
Hylsnyckel
Oil container
Visa fler instruktioner
1

Kör Fiero upp på ramper, eller palla upp framänden och stödja den med pallbockar. Dra åt parkeringsbromsen och se till att tändningen är avstängd.
2

Ta bort pluggen på oljetråget med hjälp av en hylsnyckel. Säkerställa en container är på plats för att fånga oljan som rinner ut. Låt den helt dränera, sedan tillbaka pluggen.
3

Hitta oljefiltret. På en Fiero GT, är det placerat mellan brandväggen och katalysator. Beroende på vinkeln du arbetar från, kan det vara svårt att se från under bilen. Skruva av filtret och ersätta den med en ny. Korrekt storlek kod för denna bil är "PF52."
4

Häll 5 liter 10W-40 motorolja i motorn med påfyllningsporten ligger på toppen av vevhuset. Ta den gamla motorolja till en servicestation för återvinning. Anteckna den aktuella körsträcka så att du vet när du ska byta olja igen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/133077.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.