Hur du ändrar oljefilter i en MX5

Mazda Miata MX-5 är en liten sportbil med en högpresterande motor. Varje gång oljan byts oljefiltret måste bytas också. Oljefiltret kunde vara belägen på endera sidan av oljetråget, beroende på årsmodell. På äldre modeller runt 1998 och tidigare, kommer oljefiltret vara på passagerarsidan och på nyare modeller runt 1999, kommer oljefiltret vara på förarsidan. I alla fall, efter det att oljan har tömts från oljetråget, kommer oljefiltret vrida bort av motorn med hjälp av ett oljefilter borttagningsverktyg. Saker du behöver
Jack
dräneringskärlet
Ratchet set
Oljefilter borttagningsverktyg
Nytt oljefilter
Ny motorolja
Visa fler instruktioner

en

Lyft den främre änden av den Miata MX-5 användning av den domkraft. Få under motorn och lokalisera oljepluggen pan drain på oljetråget och oljefilter på sidan av oljetråget.
2

Skjut Oljetråg under oljetråget avtappningsplugg och ta bort avtappningspluggen med spärrfunktion set. Låt oljan rinna helt från oljetråget. Byt avtappningspluggen.
3

Ta bort oljefiltret med oljefiltret borttagningsverktyg. Anslut oljefiltret borttagningsverktyg att oljefiltret och twist i en moturs rörelse. Dra oljefiltret bort från motorn.
4

Häll ny motorolja i det nya oljefiltret och gummi del av den nya motoroljan runt gummitätningen på toppen av det nya oljefiltret.

5

Twist det nya oljefiltret i motorn så hårt som du kan vrida med handen, men dra inte åt den med nyckeln.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132489.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.