Hur man byter olja i en Jeep Commander

Jeep rekommenderar att byta olja i din Commander varje 3000 miles. Du kan spara lönekostnader genom att göra jobbet själv. Kostnaden för oljan är försumbar jämfört med kostnaden för att gå till återförsäljaren och, medan jobbet kan ta dig en stund för första gången, när du förstår de steg du kommer att kunna röra sig genom ett oljebyte mycket snabbt. Saker du behöver
Stoppkloss
5W-30 olja
Hylsnyckelsats
Low container
Gummihandskar
Byte oljefilter
Visa fler instruktioner

1

Parkera bilen på plan mark. Stäng av motorn, dra åt parkeringsbromsen och chock ett av hjulen. Om du inte kan passa under din jeep du kan behöva höja den på pallbockar, men det är inget krav.
2

Öppna huven på jeep och ta bort oljan locket från toppen av motorn. Med toppen av motorn öppen hjälper oljan rinna igenom lätt.
3

Placera ett kärl under avtappningspluggen under motorn. Bottenpluggen är en bult på undersidan av motorn, i oljetråget. Dess ställning skiljer sig mellan de olika motorerna som erbjuds över livet av Jeep Commander, men på alla modeller är den enda skruven i oljetråget i botten av motorblocket. Oljan kommer att komma ut snabbt i början, så läget pannan lämpligt.
4

Ta på gummihandskar. Ta bort avtappningspluggen på oljetråget. Skruva loss den med en hylsa i början. När du har lossat den använder sedan handen för att ångra det resten av vägen. Så snart detta kommer ut oljan börjar flöda ut.
5

Ta bort oljefiltret genom att vrida det moturs. Positionen för oljefiltret varierar mellan motorer, men den är tillgänglig under lastbilen också. Jämför det nya oljefiltret med det gamla för att finna det lätt, även om det ändras så ofta att det är sannolikt att vara den renaste sak på undersidan av motorn om du inte har varit terrängförhållanden. Filtret kan ha lite olja kvar i det, inte luta den upp och ner tills det är över Oljetråg
6

Torka avtappningspluggen och sätt tillbaka den i oljetråget.. Avtappningspluggen ska dras åt ordentligt med en nyckel eller hylsa.
7

Ta ett nytt filter och gnid färsk olja runt tätningarna och den öppna änden. Fyll oljefiltret med ny olja och lägg den på plats. Dra åt filtret tills det är för hand. Använd inga verktyg för att dra åt den. Över-åtdragning kan skada filtret och leda till läckage.
8

bort oljemätstickan och rengör den med en trasa. Sätt en liter olja i motorn och kontrollera oljenivån med mätstickan. Upprepa tills oljenivån ligger strax under den översta raden. Skillnaden mellan den nedersta raden och den översta raden i alla jeep fordon är en quart.
9

Byt olja locket på övre delen av motorn och torka området rent med trasan. Starta motorn och låt den gå en stund. Kolla runt på motorn och under bilen för eventuella läckor. Stanna motorn och kontrollera oljenivån för att se till att det fortfarande mellan raderna.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/133156.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.