Hur man byter olja i en Ford Diesel

Byta olja i en Ford dieselmotor är en del av det normala underhåll som krävs för att förlänga livslängden på din motor. Förfarandet är inte så mycket annorlunda än att byta olja i någon bil eller lastbil förutom att Ford dieselmotorer använder olika oljor än en bil, och mängden är mycket högre. Var noga med att ta reda på vad den rekommenderade oljan är för din motor så att du inte ogiltigförklara eventuella garantier eller göra någon skada på motorn. Saker du behöver
Jack
Jack står
Oljetråg
SAE och metriska skiftnyckel satt
SAE och metriska socket set
Oljefilternyckel
Visa mer Instruktioner
1

Lyft upp framsidan av fordonet med en domkraft och stödja den på en uppsättning pallbockar. Var noga läktaren som är stark nog att bära upp vikten av din lastbil som dieselfordon väger betydligt mer än bensindrivna bilar.
2

Placera drain pan under oljetråget på motorn. Lossa avtappningspluggen med en nyckel eller hylsa och spärrskaft och sedan manuellt ta bort pluggen.
3

Byt avtappningspluggen när all olja har slutat rinner från oljetråget och dra åt den med en nyckel eller hylsa. Flytta tråget så att det är under oljefiltret.
4

Ta bort oljefiltret med en oljefilternyckel och placera den upp och ner i tråget. Detta gör att oljan rinna ur filtret innan du kastar den.
5

Kontrollera filtret för att se till att gummitätningen lossnade med filtret. Om inte, måste du ta bort den från motorn, eller läckor och skador kan uppstå. Om tätningen fastnar till motorn, använd en platt spackel för att försiktigt ta bort den från tätningsytan på motorn.
6

Coat tätningen på det nya filtret med en liten mängd ny olja . Fyll filtret med olja tills den är precis under toppen av filtret. Montera filtret på motorn och manuellt dra åt den. Använd aldrig en skiftnyckel för att dra åt ett oljefilter eftersom det kommer att göra det mycket svårt att ta bort vid nästa oljebyte.
7

Avlägsna domkraften och lägre lastbilen till marken. Det bör vara nivå, när du kontrollerar oljenivån, som du fyller det.
8

Fyll motorn med ny olja, efter rekommendationer från tillverkaren för varumärket och oljekvalitet. Denna information finns i bruksanvisningen eller från serviceavdelningen på generalagenten där du köpte din lastbil.
9

Kontrollera oljenivån på oljestickan att se till att du har fyllt motorn med olja. Släng den gamla oljan och filtret ordentligt och provkör fordonet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132292.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.