DIY Oljebyte för en 2004 Ford Taurus

Det är en bra idé att byta olja i en 2004 Ford Taurus var 3000 miles. Men om du inte gör en massa stop-and-go-körning du kanske kan förlänga tiden mellan oljebyten. Ett tips vid oljebyte är att göra det direkt efter körning när oljan är varm eftersom den gamla oljan och föroreningar rinna lättare. Självklart behöver du handskar och andra skyddskläder för att du kommer att göra med varm olja, som kan orsaka svåra brännskador. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
dräneringskärlet
Handskar
Wrench eller breaker bar
filtertång
Oljefilter
API motorolja

Visa fler instruktioner
1

Hissa upp bilen med domkraft och stödja den på pallbockar. Placera spilloljekärl under bilens oljetråget.
2

Pannan är nära mitten av bilens front och är omgiven av överföring pan och katalysator. Med hjälp av en skiftnyckel, skruva loss och ta bort avtappningspluggen som ligger på baksidan av pannan. Sätt avtappningspluggen på en säker plats så att den inte vilse.
3

Vänta all olja rinna ner i tråget. Så småningom kommer det att sakta till en rännil och sedan stanna. Återanslut avtappningspluggen när all olja töms.
4

Ta bort det gamla oljefiltret, belägen vid den främre änden av oljetråget, med ett filter skiftnyckel för att lossa den.

5

Installera det nya filtret, dra den på plats för hand. När det är tätt, använd filtret skiftnyckel för att dra åt den om ett halvt varv mer. Aldrig åt för hårt.
6

Sänk bilen utanför domkraften.
7

Ta oljepåfyllningslocket av och sätta i fyra kvartar av API motorolja med hjälp av en tratt i påfyllningsröret. Oljepåfyllningslocket är nära den främre änden av motorn i mitten.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132547.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.