Hur Blanda Syntetisk olja med Non Synthetic Oil

Med introduktionen av syntetiska oljor, syntetiska oljeblandningar och diverse andra tillsatser olja förebådade med förvirrande och ibland felaktiga annonskampanjer, är det svårt för den genomsnittlige konsumenten att veta vad som är vad i motorolja världen. Men fakta är inte alls lika förvirrande som desinformation och hype flyter omkring. Syntetisk olja är en av människan skapad förbättring av standard olja, men de två kan blandas utan skadeverkningar så länge en del kloka åtgärder vidtas först. Saker du behöver
Syntetisk olja
Icke-syntetisk olja
Visa fler instruktioner
1

köpa samma märke, om möjligt, och samma vikt olja i icke och syntetiska. Om du planerar att göra flera oljebyten, är det förmodligen bäst att köpa ett fall av varje för att spara några cent.
2

Tappa din olja i en drop pan och ersätta din oljefilter som du normalt skulle för ett oljebyte. Sätt tillbaka avtappningspluggen.
3

Häll lika stora mängder av både syntetiska och icke-syntetiska oljor i oljepåfyllningsöppningen. Du måste se till att de båda är samma vikt, eftersom du inte någonsin vill blanda vikter (dvs. inte blanda en 10W30 standard olja med 5w20 syntetisk olja). Om din oljepåfyllningslocket inte säga vad vikt du ska använda, kolla oljestickan. Om den inte är präglad på mätstickan, se bruksanvisningen. Om allt annat misslyckas, kontakta din återförsäljare för specifikationer olje vikt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132300.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.