Hur man byter olja i en 2006 Chevy Colorado

Underhållsplanen utfärdats med 2006 Chevrolet Colorado rekommenderar att du byter olja var 3000 miles. Lastbilen är utrustad med ett underhållsfritt varningssystem som meddelar dig om du behöver byta olja förr på grund av körförhållanden. Du kanske frestas att göra en tjänst-center utnämningen för oljebyte. Du kan byta olja i din Colorado hemma för en bråkdel av kostnaden. 5W-30 olja och byte oljefilter finns på de flesta auto-delar butiker. Saker du behöver
Oljetråg
Wrench in
olja-filter skiftnyckel
ren, torr trasa
Oljefilter
6 liter 5W-30 olja
Visa fler instruktioner
1

Placera ett uppsamlingskärl under olje-pan avtappningspluggen ungefär halvvägs tillbaka från framsidan av motorn på förarsidan. Ta bort olja pan avtappningspluggen med en skiftnyckel.
2

Vänta medan oljan rinner helt från oljetråget. Sätt tillbaka och dra åt olje-pan avtappningsplugg när oljan har slutat dränering.
3

Leta oljefiltret nära framsidan av motorrummet på passagerarsidan. Ta bort det gamla oljefiltret med en olje-filter skiftnyckel. Torka filtret montage området med en ren, torr trasa.
4

Bred ett tunt lager ren olja på packningen på det nya oljefiltret. Skruva in det nya filtret i fästet utrymme förrän det är för hand. Vrid filtret ytterligare ett halvt varv för att säkra det på plats.
5

Öppna huven på din Colorado. Öppna olja-påfyllningslocket och lägga till upp till sex liter av 5W-30 olja till motorn. Kontrollera motorns oljenivå mellan varje kvart för att undvika överfyllning av motorn. Byt påfyllningslocket när oljenivån är fullt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132574.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.