Information om luftfiltret på en bil

Tänk på ett luftfilter som lungor för din bil. Som en del av en bil intag systemet, utför ett luftfilter tullar sant till sitt namn. Det stoppar buggar, partiklar och andra luftburna materialet kommer en bils motor. Utan ett luftfilter, kan dessa små partiklar orsakar så småningom stora skador, även leder till slutföra motorhaveri. Eftersom det utför en så viktig funktion, är det viktigt att hålla bilens luftfilter ren, som ersätter det varje gång du tar din bil för ett oljebyte. Vikten

Luftfilter stoppa skadligt material från att komma in en motor. Eftersom all luft går in i en bilmotor genom luftfiltret, kan smutsiga filter påverka motorns prestanda. Om du bor i en stat där bilavgaser följs årligen, är det ännu viktigare att hålla rent filtret. Ett smutsigt luftfilter kan leda till en misslyckad utsläpp test. Med tiden kan smutsiga luftfilter sakta även acceleration och skador tändstift.
Typer

Original Equipment Manufacturer (OEM) byte filter är de vanligaste filter som konsumenterna köper . Dessa filter är lätt tillgängliga i butiker auto del eller från din lokala återförsäljare. Prestanda filter finns också tillgängliga för köp. Dessa avancerade filter ökar faktiskt den mängd luft tillgänglig för din bil motor, vilket leder till högre acceleration och mer motoreffekt. K & N och Airhog är två av de mer populära och välkända högpresterande filter på marknaden.
Design

Beroende på tillverkare, luftfilter är konstruerad av papper, bomull eller skum. Papper filter är den vanligaste för bilar. De är veckade, som ett dragspel och oftast runda. Skum filter ökar i popularitet. De är vanligtvis tjockare än papper filter. Skum filter tillverkare hävdar att materialet, när den är smutsig, begränsar flödet motorluften mycket mindre än de papper filter.
Kostnad

flesta luftfilter är rimligt prissatta, allt från $ 6 till $ 30. Priserna varierar beroende på användning. De flesta bilfilter kommer att vara i nedre änden. Racing eller högpresterande fordon, terrängfordon (ATV) och filter skoter kostar i allmänhet mer. Även dyrare, kan dessa högpresterande luftfilter tvättas och återanvändas, till skillnad från vanliga bil filter. Addera Maintenaince

Endast högpresterande luftfilter är återvinningsbara. Alla andra luftfilter skall kasseras och bytas varje 3000 miles, ungefär samtidigt många mekanik råda byta olja. Byta ett luftfilter är inte en svår process, och vissa bilägare väljer att utföra detta underhåll själva som en kostnadsbesparing åtgärd. Om du är osäker på var ditt filter finns, kontakta din bil handboken.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132512.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.