Hur du ändrar Transmission Oil på en John Deere

Byta växellådsolja i en John Deere traktor är en del av den rekommenderade underhållsdosen som du bör utföra alla efter 1500 timmars drift. Det kan också bli nödvändigt om traktorn känns trög när den rör sig mellan växlarna, särskilt omvänd. Dessutom kan transmissionsolja som verkar ovanligt mörkt på mätstickan eller siktrör tyder på att det är dags att byta växellådsolja. Underlåtenhet att ta bort gammal olja kan leda till alltför stort slitage på traktorns motor. Saker du behöver
Bucket eller panorera
Skiftnyckel
Visa fler instruktioner
1

Parkera John Deere på ett plant underlag. Kontrollera nivån på växellådsolja i traktorn med korrekt oljestickan eller siktrör. Lägg till mer olja, om det behövs, för att nå den maximala fyllnadsnivån.
2

Kör motorn i fem minuter för att värma oljan. Stanna motorn och kontrollera att oljenivån i växellådan. Lägg mer, om nödvändigt. Kontrollera att parkeringsbromsen är ilagd.
3

Placera en hink eller kastrull under motorn på traktorn. Ta bort avtappningspluggen på undersidan av överföringen bostäder, differentialhus och kopplingshuset genom att vrida dem moturs med skiftnyckeln. Tappa av oljan i behållaren.
4

tillbaka dräneringspluggarna med skiftnyckeln när all olja har runnit.
5

Lägg färsk transmissionsolja tills oljestickan eller siktrör indikerar att det har nått den högsta nivån. Överfyll inte, eftersom detta kan leda till läckage.
6

Starta motorn och låt den gå i fem minuter. Kontrollera efter läckor. Kontrollera igen oljenivån och tillsätt mer om det behövs.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/133218.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.