Hur byter jag olja i en Hyundai?

Oljan i din Hyundai måste bytas var 3.000 till 5.000 miles, beroende på modell och typ som krävs av olja. Tillkomsten av avancerade syntetiska oljor och nyare motorer möjliggör mindre täta oljebyten. Oljebyten är viktiga för att hålla oljan fri från skräp och rester som kan orsaka överdriven friktion i motorn. Ett oljebyte tar normalt en till två timmar, och kan göras hemma. Läs om hur du ändrar din Hyundais olja i några få steg. Saker du behöver
SAE 5W-30 motorolja
dräneringskärlet
butik trasa
Ratchet och Hylsnyckelsats
Band skiftnyckel
Byte oljefilter
Oljedräneringsplugg packning
Olja tratt
Visa fler instruktioner
1

köra din Hyundai i minst 10 minuter så att oljan blir varm. Stäng av bilen.
2

Placera en långpanna under oljetråget sitter under motorblocket.
3

Lossa avtappningspluggen och låt olja att helt rinna ur motorblocket.
4

Torka av överflödig olja från oljetråget s hål med en trasa. Placera en ny olja packning avtappningsplugg på oljeavtappningsskruven och skruva i pluggen.
5

Lossa oljefiltret (placerad under fordonet nära oljetråget) med ett band skiftnyckel och låta överskottet olja att hälla i droppskålen. Lägg ett tunt lager olja på kanten av det nya oljefiltret och skruva det på plats, dra åt det med bandet skiftnyckel.
6

Leta Hyundais oljepåfyllningslocket ovanpå motorblocket, ta bort det och sätta in en olja tratt. Häll önskad mängd olja i tratten enligt bruksanvisningen. Ta bort tratten och sätt tillbaka påfyllningslocket.
7

Starta Hyundai och låt den gå i 15 minuter. Kontrollera oljenivån genom att dra oljestickan ur skidan, torka den ren, som ersätter den sedan efterkontroll det. Toppa den olja som behövs.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132671.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.