Hur man byter olja i en 6 Speed ​​Mazda

Byta olja i en 6-växlad Mazda i inte mycket annorlunda från modell till modell. Motoroljan lagras i en panna vid botten av motorn. På botten av pannan är en plugg. Proppen i en medelstor metall skruv med en gummitätning runt slutet. Du kommer att behöva ta bort metallen kontakten ur pannan och låt oljan rinna ur pannan. Du kommer också att behöva byta ut oljefiltret. Oljefiltret är ansluten till motorn intill pannan som håller oljan. Oljefiltret ser ut som en metallburk som skruvas in i botten av motorn. Saker du behöver
Jack
Jack står
Oljetråg
Ratchet set
Oljefilter borttagningsverktyg
Oljefilter
Motorolja
Visa mer Instruktioner
1

Placera domkraften under support punkt på höger sida av Mazda och höja den. Placera en pallbock vid stödpunkt och sänk höger sida av Mazda på stödbenet. Gör samma sak på vänster framsida. Den främre änden av Mazda bör nu vara helt bort från marken.
2

Skjut under den främre änden av Mazda så att du tittar på motorn. Leta motorns oljetråg, oljetråg plugg och oljefilter. Oljetråget är den metall pan med bultarna som går runt den yttre kanten ansluten till botten av motorn och oljetråget kontakten är den bult på baksidan av oljetråget och oljefiltret är den metall kan på sidan av oljetråget.
3

Placera Oljetråg under oljetråget avtappningspluggen och avlägsna oljeavtappningsskruven med spärrfunktion set. Låt motoroljan helt rinna ner i olje tråget i ca 5 minuter. När oljan har runnit ur oljetråget ersätta oljepluggen pan drain. Olje tråget under oljefiltret
4

Slide. Anslut oljefiltret borttagningsverktyg att oljefiltret och använda verktyg för att hjälpa twist oljan filtrera bort av motorn. Låt motoroljan helt rinna ur oljefiltret hålet.
5

Fyll det nya oljefiltret med ny motorolja. Skruva den nya oljefiltret i botten av motorn ordentligt. Ta bort pannan oljan rinna ut från under Mazda. Använd domkraften för att ta bort stödbenet på båda sidor av den främre änden och sänk den främre änden av Mazda till marken.
6

Öppna Mazdas huven och leta reda på oljestickan. Den oljestickan kommer att vara på förarens sida av motorn och vanligen har en röd handtag. Ta bort mätstickan från röret och sätt tratten i röret. Häll den rekommenderade typen och mängden av motorolja i tratten.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132392.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.