Hur du väljer ett oljefilter

rätt olja filter kan göra skillnaden mellan en bränslesnål, optimalt drift fordonet och en trög fordon som kräver ytterligare reparationer. Oljefiltret är en förvånansvärt viktig komponent i fordonets underhåll. Välja den bästa filter för din bil är en av de viktigaste val du kan göra för ditt fordon. Det finns många valmöjligheter, inklusive veck storlek, normal eller förlängd användning och möjligheterna filtrering av filtret. Saker du behöver
Bruksanvisning
Visa fler instruktioner
1

Kontrollera bilens handbok att bestämma rätt storlek på oljefiltret som du ska installera i din bil. Din manual kommer också att berätta något annat oljefilter specifikationer som du bör se upp för, såsom typ av filter eller mediematerial att filtret är gjord av. Om möjligt, välj ett oljefilter varumärke som matchar märket på din bil, eftersom det kommer i allmänhet passar bättre.
2

Inspektera filtren i butiken. Leta efter filtret med flest veck. Ju fler veck ett filter har mer smuts och föroreningar kan samlas från oljan. Fler veck i filtret kommer också att förlänga livslängden på filtret. Addera 3

Leta efter filter som har lock av metall end. Vissa filter använder kartong gavlar, som försämras mycket snabbare och kan betyda mer filterbytena över tiden.
4

Kontrollera att filtret har en stram anti-drainback barriär mellan filtret och gavlar. De bästa barriärerna har en stram gummi eller silikon tätning för att förhindra att oljan blir kontaminerad med samma partiklar som just filtreras bort.
5

Inspektera tryckreglerventiler bypass. Metal tryckventilerna kommer att pågå längre än plast sådana, och har mindre chans att bryta innan filtret behöver bytas.
6

Titta på hur filtret installeras i fordonet. Filter som fäster med muttrar är enklare att installera och ta bort, eftersom de lätt kan installeras och tas bort med en spärrfunktion set eller skiftnyckel.
7

Köp ett filter som kan filtrera partiklar så små som tre till 10 mikron . Detta kommer att öka bränsleeffektiviteten av fordonet och minska slitaget på motorn och andra komponenter i fordonet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132910.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.