Mazda 6 Oljetråg Borttagning

Mazda 6 är en midsize bil som har producerats sedan 2002. Oljetråget på en Mazda 6 bosatt under motorn, och om den är skadad kan den läcka olja. Med några måttliga mekaniska färdigheter, kan du ändra din egen oljetråget och undvika en kostsam reparation räkningen. Förberedelse

Parkera bilen på en helt plan yta och dra åt handbromsen så att bilen inte kommer att flytta. Lossa och lyft huven på Mazda, och använda en hylsnyckel för att ta bort minuskabeln från batteriet. Böj den negativa kabeln från batteriet terminalen så att all ström till bilen är inaktiverad

Leta undercover för motorn,. Ta bort de fyra skruvarna som håller den på plats, med hjälp av en skiftnyckel, och ställ den åt sidan . Använd en Mazda jack för att lyfta upp höger framhjul och lossa muttrarna genom att vrida dem moturs med en rörtång. Ta bort höger framhjul för att exponera undersidan av motorn, och skjut en pallbock under axeln för säkerheten.
Removal

Lägg ut en dyna olja droppa under motor, och centrera det så att oljetråget är direkt ovanför den. Använd en skiftnyckel för att skruva pluggen oljan droppa, som är på baksidan av oljetråget. Detta gör det möjligt för oljan att strömma ut ur pannan och in i oljan droppa pad, som du kan återanvända.

Använd skiftnyckel för att ta bort oljestickan röret och O-ringen från oljetråget. Använd en hylsnyckel för att ta bort alla bultar från omkretsen av oljetråget. Ta bort skruvarna i en korsvis mode, dra ut en bult, sedan den motsatta. Stötta pannan med ena handen för att hålla den från hängande ned, vilket kan böja ändarna på pannan. Om oljetråget inte kommer att släppa sig själv, använd en separator för att ta bort det. Ta både oljetråget och packningen runt det, var försiktig så du inte skadar packningen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132290.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.