Hur fixar dålig anslutning Kablar till ett batteri

Batteriledningarna är den första och sista komponenterna i varje elektrisk krets i ett fordon, med makt lämnar batteriet längs en kabel och tillbaka längs den andra. Dåliga anslutningar orsakar en förlust av spänning, ökad ström och dålig prestanda. Riktigt dåliga anslutningar helt förhindra flödet av elektricitet som orsakar alla elektriska system att sluta arbeta. Fastställande dåliga anslutningar på en batterikabel är en enkel uppgift. Saker du behöver: äldre rag
Skiftnyckel
Skruvmejsel
batteripolen Cleaner Review Stålborste
Smärgelduk
Vaselin
Visa fler instruktioner

1

Ta bort locket från batterilådan, om man är närvarande, och placera den på en säker plats. Torka lös smuts och fukt från batteriet med en gammal trasa. Flytta lösa sladdar ur vägen för att få tillgång till batteripolerna.
2

klarhet i huruvida fordonet har en positiv eller negativ jordning. De flesta moderna bilar är negativt jordad - den svarta (negativa) ledningen går från batteriet till bilens chassi. Äldre fordon kan ha en positiv jord. Om du är osäker, kontakta fordonstillverkarens handbok.
3

Koppla bort batterikabeln som går till jord. Använd en skiftnyckel, en skruvmejsel, eller helt enkelt skruva av plast ratten beroende på vilket system som används på ditt fordon. Placera den bortkopplade kabeln där den inte kan ramla tillbaka på batteripolen. Till exempel, om fordonet har en negativ jord, koppla loss minuskabeln. När grundstötningen kabeln har kopplats ur, och endast när den har kopplats ur, lossa den andra kabeln. Placera änden någonstans säker där den inte kan falla tillbaka på till batteriet.
4

Montera ett batteri terminal renare än en av terminalerna och rotera den för att ta bort rost, skräp och oxiderad metall. Fortsätt att vrida tills terminalen skiner. Alternativt kan man använda en kombination av en stålborste och sandpapper för att rengöra terminalen tills den skiner. Upprepa proceduren på den andra terminalen.
5

Rengör varje batteri kabelklämmor, en i taget. Skrubba varje terminal klämma ordentligt med en stålborste och sandpapper tills den är ren och glänsande. Torka den med en gammal trasa och smeta vaselin över metallytorna.
6

Torka eventuellt skräp från toppen av batteriet, sedan åter ansluta beroende kabeln kopplades sist. Så, för en negativ markfordon, anslut pluskabeln först. Se till att terminalen klämman sitter så långt ner på terminalen som möjligt, dra åt. Dra det tills du inte kan flytta klämman för hand. Dra inte åt det som du kan skada batteriet terminalen.
7

Anslut den återstående kabeln, återigen skjuta klämman helt nere på batteripolen och dra åt den tills du inte kan flytta den för hand.

8

Stryk ett rejält lager vaselin över hela batterikabeln och anslutningar.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/132123.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.