Hur Byt ODS Med Kolväteblandning Kylteknik

Om du har en 1994 eller äldre-modell bil, det finns en möjlighet att luftkonditioneringen systemet använder R12 Freon, en ozonnedbrytande ämnet (ODS) förbjudits användning av United States Environmental Protection byrån 1994. Enligt EPA är kolväte R134a lämplig för luftkonditioneringssystem och inte har potential att skada ozonlagret. Processen för att undanröja en ODS bör endast prövas genom en professionell mekaniker för att undvika utsläpp av toxinet i luften. Saker du behöver
R134a konverteringssats
Repair manual för just din bil (finns på nätet eller i auto utbudet butiker)
Visa fler instruktioner
1

Ta din bilen till en mekaniker som arbetar i ett certifierat luftkonditioneringen verkstad. Han kommer att använda en ODS-system köldmedium återhämtning för att säkerställa att den miljöskadliga ODS tas bort på ett säkert sätt.
2

Använd konverteringssats när du kör din bil hem efter reparationen. Efter att ha hänvisat till bilens instruktionsbok för att avgöra var luftkonditioneringen är lågtryck och högtryck hamnar, bifoga lågtryck adaptern ur satsen till lågtryck port (den mindre porten) och högtrycks-adaptern till högtrycks-port (den större hamn i luftkonditioneringssystemet.) Addera 3

Starta bilen och slå på luftkonditioneringen på högsta-blowing fläktinställningen. Punktera burk av kolväte Freon som medföljde konverteringssats genom att fästa satsens slangen till T-ventil på toppen av burken. Låt Freon flödet genom slangen i fem sekunder och anslut sedan den andra änden av slangen till lågtryck adapter du ansluten tidigare till bilens klimatanläggning.
4

Håll burken av Freon upprätt läge för att undvika att låta någon av de vätska droppar in i slangen, och låt kylmedelsflödet genom systemet. Kortfattat kontrollera att luften blåser i bilen är kall. Bilens ägare manual bör ange hur mycket freon ska läggas, men om du inte har manualen, sluta fylla systemet med Freon när luften är kall. Lägga för mycket freon kan blåsa ut tätningarna i luftkonditioneringssystemet i bilen, vilket orsakar allt kylmedel du lägger att läcka ut.
5

Vrid T-ventilen till " Off "läge på Freon kan och skruva loss slangen från lågtryck adapter ansluten till bilen. Lämna slangen fäst till kan för att hålla den Freon från att fly. Använd plastsnäpplocken från konverteringssatsen att täcka de nya adaptrar på din klimatanläggning och säkra dem så att de inte vicka.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/132101.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.