Kan en Dirty Hyttfilter påverka bilens värmare?

Många bilägare försummar sina filter kabinluft när behålla sina åk. Detta beror främst på det faktum att de flesta människor inte ens vet detta diskreta filter finns som det brukar inte komma att tänka på när du byter tändstift och motorolja. Däremot kan en smutsig stuga filter minskar drastiskt prestanda bilens luftkonditionering och värmesystem. Hur Cabin Air Filter Arbete

Precis som hemmets luftkonditionering systemet bygger på filter, så gör din bil. Som namnet antyder, förhindrar en stuga luftfilter damm, smuts och väg skräp från att komma in i bilens hytt, där du och dina passagerare sitta. Som uteluften dras in i luftkonditionering, passerar det genom kabinen filtrets plisserade mediet, och låser in pollen och smuts innan det kan ansamlas inne i luftkonditioneringen kanalsystem. Utan en stuga luftfilter, kommer dammet som inte betalar inom systemet blåsas direkt på de åkande.
Hyttfilter Construction

kabinluftens Filtret kan se ut nästan precis som luftfiltret används av bilens motor. Filtret är vanligen sammansatt av ett papperselement som vikes till veck och omgiven av en gummerad packning. I många fall är papperselementet vita för att hjälpa dig att avgöra när filtret är smutsigt. Som en tumregel, om filtret ser smutsig, är det. Eftersom filtret är gjord av papper, kan det inte tvättas, lämnar ersättning som det bästa alternativet. Effekterna av en smutsig kupéventilation


porer i en stuga luftfilter s papper elementet är utformade för att vara liten nog för att tillåta luft att passera, samtidigt fånga större dammpartiklar. Med tiden blir porerna tilltäppta och minska luftflödet. Detta i sin tur tvingar luftkonditionering och värmesystem för att arbeta hårdare för att ge samma resultat. Tänk dig, om du vill, att du försöker att andas genom en näsduk, du kan andas ganska bra. Nu, lägga till ytterligare två näsdukar för att simulera ansamling av smuts, och plötsligt blir det mycket svårare att andas. Detta är vad som händer i din bil. På vintern minskar minskat intag av luft mängden varm luft värmaren kan blåsa in i kabinen. Samma sak gäller för luftkonditionering under sommarmånaderna.
Fördelarna med en ren stuga Luftfilter

Byta din stuga luftfiltret var sjätte månad eller 15.000 miles kan vara mycket fördelaktigt för utförandet av bilens luftkonditionering och värmare. Dessutom kommer kvaliteten på den luft som förs in i kabinen förbättras genom att ta bort mer damm och pollen som kan orsaka allergier, istället för att lägga till röran. Kvardröjande lukter i inredningen kan också vara praktiskt taget elimineras med ett nytt filter, eftersom lukter har slagit sig in i det gamla filtret över tid.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/132095.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.