Tillsats för att stoppa dieselbränslen från Gelling När Cold

Dieselmotorer ökar i popularitet, särskilt i inhemska tillverkade lätta lastbilar. Moderna dieselmotorer har mer makt och tystare drift än vissa av de äldre modellerna och är mer tilltalande för förarna. Dieselmotorer producerar också högre vridmoment och bogsera tyngre laster med lätthet. En stor olägenhet med dieselbränsle är dess tendens att gela i kallare väder, men detta kan reduceras med vissa förberedelser. Diesel Fuel gelningsegenskaperna

Dieselbränsle innehåller paraffin föreningar som en del av sin raffinerade blandning. Paraffin är samma material som gör upp vax, såsom stearin. På varma eller måttliga temperaturer, paraffin partiklarna är mycket små och flöde obehindrat genom bränsleledningar och filter. När temperaturen sjunker, paraffin partiklarna tenderar att klumpa ihop sig och bilda större partiklar. Dessa partiklar kan lätt täppa diesel filter för att hålla dem från att komma in i systemet bränsleinsprutning. När temperaturen fortsätter att sjunka, fortsätter paraffin att klumpa och kan bilda sektioner av fast vax inuti bränsleledningar. Addera Hur Tillsatser Arbete

diesel tillsatser hindrar paraffin föreningar från klumpar ihop när temperaturen sjunker. De flesta kommersiella dieselbränslen som säljs i kalla klimat har redan tillsatser blandas med bränslet från raffinaderi eller distributören. Berörda aktörerna att de anti-gelningsegenskaper av bränslet inte räcker till för de förväntade temperaturerna, eller använder bränsle som köpts i ett område med ett varmare klimat, kan använda tillsatser för att hjälpa bränsle prestanda.

Hur man använder

Många olika typer av diesel anti-gel tillsatser finns på bildelar butiker, bensinstationer och många större lågprisbutiker. Tillsatsbehållaren bör lista de anvisningar, inklusive rätt mängd att använda. Häll den korrekta mängden tillsats i bränsletanken omedelbart innan du bränsle för att främja god blandning. Kör bilen i några minuter efter tankning för att se till att det behandlade bränslet har cirkulerat hela systemet.
Övriga Gel-Förhindra Equipment

Moderna dieselfordon har ofta utrustning installeras för att förhindra att bränsle gelbildande och minska beroendet av anti-gel tillsatser. Värmare kan installeras i bränsletankar för att hålla bränslet varmare och förhindra gelning. Bränsle filter är känsliga områden för gel och ofta har värmare samt. Vissa system värme bränslet i bränsleledningen och cirkulera det uppvärmda bränslet tillbaka till bränsletanken för att hålla den vid rätt temperatur under drift och även när fordonet står stilla.
Andra tillsatser

Diesel Bränslesystem injektor pumpar kräver smörjning från bränslet att fungera korrekt. Moderna dieselbränslen får inte ge tillräcklig smörjning, och vissa operatörer använder speciella tillsatser för smörjning. Vissa tillsatser ökar också cetan nivåer i bränslet, vilket kan hjälpa förbränningen och minska motorljud och rök samtidigt öka uteffekten. Många av dessa tillsatser ger också skydd mot gelbildande i kallt väder också.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/132094.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.