Hur vinterförbereder ditt bilbatteri för isiga vintrar

Bilbatterier förlitar sig på kemiska reaktioner för att generera kraft, och kallt väder saktar ner kemiska reaktioner. Vintersäsongen minskar kraftigt batterikapacitet, minskar batteriets effekt upp till 50 procent vid en tidpunkt när bilens kyld motor faktiskt behöver mer ström för att komma igång. Utsikterna till ett dött batteri på en isig väg är inte en välkommen, alltid inkluderar batteri underhåll som en viktig del av bilens årliga vinterförvaring processen. Saker du behöver
Destillerat vatten kablar
batteri (tillval) katalog Handhållen multimeter (tillval) katalog Batteriladdare
Stålborste
Bakpulver
luddfri trasa
Batteri anbud (tillval)
Visa fler instruktioner
1

inspektera ditt batteri ordentligt innan vintersäsongen. Dra åt eventuella lösa anslutningar och undersöka batterikablarna för sprickor och raster. Byt ut slitna eller skadade kablar.
2

Rengör eventuella korroderade inlägg eller anslutningar. Skrubba stolparna och anslutningar med en liten stålborste och en pasta av bakpulver och vatten. Torka dem rena med en luddfri trasa.
3

Avslöja batteriets fylla hålet eller hålen, genom att ta bort deras mössor. Kontrollera vätskenivån i batteriet. Om det är under botten av locket, råga med destillerat vatten.
4

Kontrollera bilens volt mätare på instrumentbrädan, om sådan finns, eller använda en handhållen multimeter, inställd på en 50 -volt skala, för att erhålla batteriets laddningsnivå. Kontakta multimetern röda mätaren bly - spetsen i slutet av den röda tråden - till den positiva batteripolen och den svarta kabeln till den negativa polen. Håll ledningarna på plats i några sekunder tills mätarens digital eller analog avläsning stabiliseras. En läsning av 12,6-12,8 volt indikerar ett fulladdat batteri, och en läsning av 12,2 till 12,4 volt indikerar en halv-laddat batteri. Avläsningar på 12,0 volt eller lägre indikerar ett urladdat batteri. Anslut ett urladdat batteri till en batteriladdare tills fulladdat.
5

Ta din bil till en certifierad bil reparationsverkstad för ett batteri belastningstest om batteriet är äldre än tre år. Byt ut batteriet om råd av mekaniker. Mekanikern måste också städa upp korrosion och fyll på ditt batteri vätska, om det behövs.
6

bort batteriet och anslut den till ett batteri anbud om att lagra din bil för vintern. Anbud "flyta" bilbatterier, vilket innebär att de håller dem på ett konsekvent makt nivå snarare än att ständigt ladda dem. Detta håller ditt batteri redo att prestera när vintern går. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/132089.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.