Hur att ersätta kablar Auto batteri

En bil eller lastbil batteri är en avgörande komponent för att hålla den på vägen. Över tiden kan batterikablarna slitas ut och bli skadade. Om detta inträffar, kan de inte leverera den rätta avgiften till fordonets laddningssystem. Installera nya batterikablarna är bra förebyggande underhåll. Processen är i allmänhet okomplicerad och kräver ett minimum av verktyg och erfarenhet. Nya batterikablarna kan köpas från de flesta bildelar butiker. Saker du behöver
Wrench
kablar Ersättningsbatteri
Batteripolen renare eller stålborste
Visa fler instruktioner
1

öppna huven. Lossa den negativa (svarta) batterikabeln från terminalen på batteriet med en skiftnyckel. Hårdvaran håller batteriet på att variera från bil till bil, så inspektera batterikabeln för att se hur den är ansluten. Dra kabeln upp och stänga av batteriet terminalen. Följ batterikabeln till där det är bultad till bilen. Den negativa kabeln fungerar som en grund för batteriet och kommer att skruvas fast i plåt i motorrummet eller chassi.
2

Lossa positiva (röda) batterikabeln samma sätt som den negativa kabeln togs bort. Följ den positiva batterikabeln till startmotorn. Startmotorn kommer att ligga nära motorn och mot växellådan. Ta bort muttern som håller batteriet kabeln till startmotorn. Du kan behöva lyfta bilen med en domkraft för att komma åt startmotorn om det är installerat lite på chassit. Konsultera en verkstadshandbok för din bil om du är osäker på hur man tar bort kabeln eller kan inte hitta den.
3

Använd ett batteri terminal för att rengöra batteripolerna. Detta är ett litet, skålliknande verktyg som glider ner över terminalerna och har en stålborste inne i den. Vrid verktyget fram och tillbaka för att skrubba terminalerna. Alternativt kan du använda en stålborste för att skrubba dem. Torka av kontakterna och batteriet med en trasa efter att de har varit rensat.
4

Installera den nya positiva batterikabeln till startmotorn. Kontrollera att alla kablar som installerats med den gamla kabeln sätts tillbaka på sina rätta platser. Drag den andra änden av kabeln genom bilen till batteriet. Skjut terminalen på slutet av batterikabeln på batteriet. Dra åt hårdvaran så att terminalen är installerad ordentligt.
5

Byt ut negativa batterikabeln genom att bulta i slutet av det tillbaka till chassit eller plåt på samma sätt som den ursprungliga kabeln har installerats. Se till att änden av kabeln är säker och gör kontakt med metallen. Installera den motsatta änden av batteriet kabeln på batteripolen. Dra åt hårdvaran för att säkra det på plats.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/127088.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.