Hur man gör Vehicle skjutdörrar öppnar smidigare

Skjutdörrar på skåpbilar och mini-vans glider på en övre och nedre spår inbyggd i karossen. Smuts och skräp har en tendens att samlas i spåren, med majoriteten uppsamling i det undre spåravsnittet. Smörjmedel läggas till spåren på fabriken förvärrar skräp insamling, och över tid, de fångade skräp uppväger fördelarna med smörjmedlet. Bortsett från att göra dörren svårare att öppna manuellt, kommer en automatisk skjutdörr som binder i dess spår inte öppna eller stänga ordentligt. Återställa funktionaliteten hos den glidande mekanismen genom rengöring och smörjning spåren med jämna mellanrum. Saker du behöver equipment shop trasor
Lösningsmedel
Anti-beslagta eller tillverkarens rekommenderade spår smörjmedel
Icke-lösningsmedel sprej smörjmedel
Visa fler instruktioner
1 < p> Öppna dörren och leta reda på den övre och nedre rullager i slutet av armarna dörrstödet. Inspektera lagren efter tecken på korrosion eller skador. Manövrera dörren och lyssna för att bära morra. Beakta lagren för korrekt och jämn rotation och se till att de inre och yttre lagerbanorna kvar i en koncentrisk relativt läge. Byt ut lagren om det behövs.
2

Inspektera spåren efter tecken på skador eller deformation som kan orsaka dålig dörr operation. Reparera spåren enligt tillverkarens rutiner.
3

Skjut dörren tillbaka till sin största möjliga öppning. Ta bort eventuella stora bitar av skräp. Torka alla förorenade smörjmedel från spåren, med en ren butik trasa.
4

Blöt en ren butik trasa med lösningsmedel och rengör spåren. Se till att inget förorenat smörjmedel, skräp eller grus kvar i spåren. Låt lösningsmedlet avdunsta och spåren torka helt.
5

Smörj spåren lätt med tillverkarens rekommenderade smörjmedel eller ett tunt lager anti-gripa. Applicera ett icke-lösningsmedel baserad sprej smörjmedel till rullager. Torka överflödigt smörjmedel från rullager, med en ren butik trasa.
6

manövrera dörren från helt öppen till helt stängd flera gånger för att distribuera smörjmedel. Inspektera spår för tecken på skador eller dolda skräp på punkter att rullarna verkar bromsa eller fånga.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/132075.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.