2001 Ford Ranger 3.0 EGR Vacuum Specs

Ford Ranger är en kompakt pickup truck först introducerades 1983 . Den 2001 Ranger är utrustad med en avgasåterföring - EGR - ventil som leder avgaser in i insugningsröret så att motorn ger mindre utsläpp . EGR Vacuum Regulator Magnetventil

Används för reglering av vakuum leverans till EGR-ventilen är den viktigaste uppgiften för EGR vakuumregulator magnetventil . Solenoiden fungerar med hjälp av en enkel princip . En spole styr magnetiskt positionen av en skiva som reglerar vakuumet .
Vacuum Specifikationer

När EGR-ventilen membranet övervinner fjäderkraften och vakuum appliceras , den ventilen börjar öppna . Närhelst vakuumsignalen försvagar och nådde ett värde av 5,4 kPa eller mindre , stänger fjäderkraften ventilen. EGR-ventilen når ett helt öppet läge endast ca 15 kPa .
Noterar

Beroende på olika förutsättningar , varierar EGR-flödet kraftigt , och förutsatt tjänsteleverantörer specifikationer är väldigt opraktiskt . Även om den elektroniska styrenheten av bilen signalerar att EGR arbetar felaktigt och inte uppfyller testkriterierna , kommer det att utlösa en felkod . En bra sak att komma ihåg är att EGR-ventilen flödet inte mäts direkt som en del av området för diagnostiska tester .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/130878.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.