Hur man kan förbättra Duramax Insprutare

Duramax motorer är en familj av dieselmotorer som tillverkas av General Motors. Dessa motorer är beroende av en väl fungerande bränslesystemet för att leverera ett jämnt flöde av diesel till motorn. Smutsig bränsleinjektorerna avbryta flödet av bränsle till en Duramax motorn, vilket kan leda till en icke-startvillkor. Rengöring eller byte bränsleinsprutningsdonet är ett effektivt sätt att förbättra dess prestanda. Saker du behöver
Skiftnyckel
burk med tryckluft
Mikrofiberduk
Bränsleinsprutare rengöringssats (koppar bricka, O-ringar) katalog Bränsleinsprutare borttagningsverktyg, J-44639
Byte insprutare
Visa fler instruktioner
1

parkera din bil i en säker plats på plan mark. Stäng av tändningen. Aktivera parkeringsbromsen eller använda block till bakhjulen för att förhindra att fordonet rullar. Öppna huven.
2

Ta bort säkringen bränslepumpen från säkringsboxen för att lätta på trycket i bränslesystemet. Säkringsdosan ligger i huven område på fordonets längs passagerarsidan brandvägg. Leta rätt på batteriet. Koppla bort den negativa kabeln från batteriet med en skiftnyckel för att lossa batteripolen.
3

Leta motorblocket i mitten av huven området. Inspektera baksidan av motorn för bränsleledningar. Lokalisera bränsleinjektorerna vid den punkt där bränsleledningarna ansluter till motorn. Identifiera en bränsleinjektor som en ventil-liknande anordning monterad på både bränslet skenan och bränsleledningen. Du kan märka flera bränslespridare som din motor sannolikt utnyttjar mer än en.
4

Välj ett bränsle injektor att inspektera. Trace bränsleledningen av bränsleinsprutningsdonet bort från motorn tills du når ett kabelnät. Lägg märke till den här kabelstammen innefattar en konsol, vilket säkrar bränslefördelningsröret. Tryck i mitten av fästet med fingret för att frigöra bränslefördelningsröret.
5

manöver bränsleskenan bort från motorn så mycket som möjligt. När du drar upp på bränsleledningen, bör du se en andra klippet, som håller bränsleinsprutaren till bränsleledningen. Tryck in klämman ligger överst hos bränsleinsprutaren och avlägsna injektorenheten från inloppet bränsleledningen, som går till motorn. Säkerställ bränsleinsprutaren är fortfarande fäst bränsleledningen på den motsatta änden.
6

Ansök tryckluft bränsleinjektom att avlägsna eventuell smuts närvarande. Torka av spetsen på bränsleledningen med en ren, mikrofiberduk för att avlägsna skräp och fluider. Sätt tillbaka brickan och O-ring är placerad vid spetsen hos bränsleinsprutaren.
7

Byt bränsleinsprutaren, om det behövs. Applicera bränsleinjektorn borttagningsverktyg till flänsmuttern hål där bränsleinjektorerna ansluter till bränsleledningen. Denna bränsleledningen går till resten av bränslesystemet, t.ex. bränslefilter, bränslepump och bränsletanken. Använd en skiftnyckel för att lossa bulten flänsmutter från insprutare. När lös, koppla insprutare från bränsleledningen.
8

Byt bränsle injektor med en ny injektor. Skjut injektorn på bränsleledningen och dra åt bulten flänsmuttern med injektorn verktyg och en skiftnyckel. Passa in injektorn med inloppet bränsleledningen. Tryck injektorn till inloppet bränsleledningen tills du hör ett klickljud. Byt kablaget för att säkra bränslefördelningsröret. Anslut den negativa batterikabeln och bränslepumpen säkringen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/132068.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.