Hur man beräknar en elektrisk smältlänken Chart

Skydda elektrisk utrustning från feltillstånd är en grundläggande princip för god krets design. En kortslutning, en av de mest farliga fel, medför överhettning och är en betydande brandrisk. Korta kretsar drar generellt tunga strömmar, och tillverkare använder brytare, säkringar och smältlänkar att isolera utrustningen om överbelastning inträffar. Smältlänkar, korta längder av tråd oftast mantlade i värmetålig klorosulfonerad polyeten, är fyra-wire mätare mindre än den krets ledningar de skyddar. Smältlänkar blåser snabbt när de utsätts för överström. Saker du behöver
Tjockt ritpapper ruler
Wire-mätare bord
Visa fler instruktioner
1

Dela upp en sida av tjockt ritpapper i fyra kolumner. Head kolumnerna från vänster till höger: "Circuit-Wire Size (AWG #)," "Circuit-ledartvärsnitt (mm2)," "Påpressbart-Link-Wire Size (AWG #)" och "Påpressbart-Link ström (A). ", köp 2

Rule sidan i rader till en rad för varje krets-wire storlek ska ingå i diagrammet. På den första raden i den vänstra kolumnen skriver den amerikanska antalet Wire Gauge den minsta tråd. Till exempel, om den minsta tråd på sjökortet är AWG 24, skriver "24." Addera 3

Skriv AWG numren på de andra trådstorlekar i vänstra kolumnen, en på varje rad i stigande storleksordning. Ett mindre AWG siffra indikerar en större ledararea. Kolla en tråd-gauge tabell för vanliga storlekar om du är osäker på vilken omfatta (se referenser).
4

Kontrollera först AWG numret du skrev i den vänstra kolumnen. Hitta denna tråd storlek i en tråd-mätare bord och läste över bordet för att hitta den tvärsnittsarea i kvadratmillimeter. Skriv detta värde i den andra kolumnen i samma rad, intill AWG numret. Till exempel, om AWG nummer är 24, är det tvärsnittsarea 0,2 mm och du bör skriva "0.2." Upprepa för varje varv tills du har spelat in tvärsnittsarea för varje krets tråd i diagrammet.

5

Lägg fyra till AWG numret i den första raden i den vänstra kolumnen. Skriv svaret i den tredje kolumnen i samma rad, intill den tvärsnittsarea. Till exempel, om AWG nummer är 24, skriv "28" i den tredje kolumnen. Detta är den trådstorlek hos smältlänken. Upprepa för varje varv tills du har spelat tråd storlek smältlänken för varje krets tråd på sjökortet.
6

Läs AWG antalet smältlänken i första raden, tredje kolumnen. Hitta denna tråd storlek i en tråd-mätare bord och läste över bordet för att hitta ampacity, eller strömförande kapacitet i ampere. Skriv detta värde i den högra kolumnen på samma rad, intill AWG antalet smältlänken. Till exempel, om AWG nummer är 28, är det ampacity 0.36 ampere och du bör skriva "0,36". Upprepa för varje varv tills du har spelat in ampacity varje smältbar-link wire på sjökortet.
7

Hitta storleken på smältlänken för en specificerad storlek på kretsen tråd. Hitta kretsen-wire storlek eller tvärsnittsarea i den första eller andra kolumnen i diagrammet och läsa hela raden för att bestämma erforderlig storlek och strömförande kapacitet av smältlänken.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/132063.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.