Om Car Läckor

Bilar kan läcka på flera olika platser, några av dem är farligare än andra. Läckor inkluderar vätska servostyrning, transmissionsolja, bromsvätska, olja och vatten eller frostskyddsmedel. Betydelse

Gummilister hålla vätskor där de är tänkta att vara, men med tiden, sönderfaller gummi eller blir torr-ruttnade från ålder och de ständiga förändringarna temperaturen i motorrummet. Om objektet som läcker inte är fast, kan det orsaka möjligen du en massa pengar.
Typer

oljeläckage orsakas vanligtvis när en säl på motorn går dåligt. Ventilkåpor, olje-sändande enheten, den oljefilterhuset och främre och bakre tätningar kan orsaka ett oljeläckage. Oljeläckor kan också förekomma i tändstiftshålen och genom fördelaren, beroende på vilken typ av car.Water läckor hända på kylaren och någon av vattenslangar, inklusive Värmeslangarna. En vattenläcka kan också hända i värmeelementet, så att vatten kan läcka in i hytten. Vattenpumpen kan också läcka water.Transmissions kan läcka vätska från främre pumpen och /eller sigill, från det bakre huset eller från överföring pan.Brake läcker kan hända på huvudcylindern, cylindrar hjul eller någon av bromsledningar eller hoses.Power styrning vätska läcker från själva pumpen, någon av raderna som leder till rack eller racket själv. På äldre bilar kan servostyrning växellådan läcka också.
Tidsplan
p Det finns ingen tid att en del kommer att läcka, men det borde kontrolleras var 30.000 miles. Gummipackningar tenderar att börja bära ut mellan 60.000 och 120.000 miles, men kan faktiskt hända när som helst, speciellt om förseglingen var bristfällig i första hand. Addera Identification

Vissa läckor är lätta att hitta och kan ses från toppen av motorn. Dessa inkluderar läckor ventilkåpan, läckor kylare, vissa värmare slangläckor radiator slangläckor några av de läckor Servostyrning och några av de läckor bromsdel. Andra kan hittas genom att lyfta bilen upp och kontrollera undersidan av bilen. Dessa inkluderar överföring läckor och främre och bakre läckor tätning. Olje-sändande enheten läckor kan hittas antingen sätt, beroende på var oljan-sändande enhet ligger på motorblocket.
Effekter

Vatten läcker, om inte fast , kommer att orsaka en motor överhettas. Om motorn är överhettad illa nog, eller tillräckligt många gånger, kan det orsaka en topplockspackning att blåsa. Blåst huvudet packningar är dyra och tidskrävande att åtgärda. Det kan också orsaka aluminium huvuden böjs. Om ett huvud varp, måste det vara replaced.If oljeläckage inte fångas, och du låter bilen få slut på olja, kan du orsaka att motorn kärvar. När motorn griper, måste den bytas ut eller helt ombyggd. Olja håller snäva toleranser av metalldelar i motorn från gnugga. Det finns bara en minimal utrymme mellan vissa av metalldelarna på en motor - mindre än tjockleken av en fingernagel. Oljeläckage kan också orsaka brand om oljeläckage direkt på heta läcker avgaser pipe.Other kan ta upp delarna, en servostyrning läcka kan ta upp servopumpen, och en sändning länk kommer att allvarligt skada transmissionen. Broms läckor orsaka att bromsarna inte fungerar.
Varning
p Om du känner gaslukt eller vet att du har en gasläcka, omedelbart stänga av bilen. Gas läcker på en varm motor eller avgaser kommer att orsaka en motor brand.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124381.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.