Hur man byter oljetrycket Sändande enhet på 5,3 General Motors Motor

General Motors är en amerikansk bil Corporation. Dess bilmärke lineup inkluderar Buick, Chevrolet, GMC och Cadillac. Några av företagets fordon använder en 5,3-liters V8-motor, inklusive GMC Yukon, GMC Sierra, Chevrolet Suburban och Chevrolet Silverado. Oljetrycket sändande enheten, även kallad ett oljetryck switch, är en komponent i motorns mekaniska systemet. Oljetrycksbrytaren övervakar förändringar i oljetryck. Det reläer plötsligt oljetrycket sjunker till den inbyggda datorsystem, som varnar föraren om att något kan vara fel. En felaktig sändarenhet sätter din motor i fara för allvarlig skada. Om du misstänker att ett problem, byt oljetrycket sändande enheten på fordonet omedelbart. Saker du behöver
skiftnyckel eller Ratchet och djup-socket set
ersätter fördelarlocket
Handskar
Skyddsglasögon
Visa fler instruktioner
1

Parkera fordonet på en säker plats på plan mark. Aktivera parkeringsbromsen. Öppna huven. Sa minuskabeln från batteriet.
2

Leta oljetrycket sändande enheten nära den bakre brandvägg på din bil. Identifiera oljetrycket sändande enheten som en cylindrisk komponent monterad nära oljefiltret precis bakom motorblocket.
3

Inspektera området kring oljetrycket sändande enheten försiktigt. Beroende på din bil, får den sändande enheten vara delvis täckt av distributören skaftet och locket, vilket liknar en rund plugg med ett hål för varje cylinder. Att fördelarlocket är ansluten till flera
4

Anmärkning ledningar via distributör inlägg överst. Dessa ledningar måste kopplas bort för att ta bort fördelarlocket. Kläm frigöringsflikarna på huvudet på trådarna och dra dem bort från fördelarlocket. Ledningarna ska kopplas ur med lite tryck. Dra fördelarlocket och ställ den åt sidan.
5

Dra den elektriska ledningen på slutet av oljetrycket sändande enheten för att koppla bort locket. Vrid den sändande enheten moturs med en skiftnyckel för att ta bort det. Kassera gamla sändarenhet.
6

Byt den sändande enheten med en ny komponent. Vrid den sändande enheten medsols med fingrarna. Dra den med en skiftnyckel. Byt den elektriska kabeln på den sändande enheten. Tryck bara tråden på locket på den sändande enheten tills du hör ett klickljud.
7

Byt fördelarlocket och trådarna fästa till Distributören inlägg. Anslut den negativa kabeln till batteriet.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/132040.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.