Hur man tar bort ett motorljud

Bo på toppen av din egen fordonsunderhåll kan spara tid och pengar, så länge du är behörig i vad du gör. Det första steget i problemlösning en bil buller är att korrekt diagnostisera källan till buller och sedan göra reparationen korrekt. Om du vid något tillfälle är i över huvudet med en gör-det-själv underhåll eller reparation jobb, ta bilen till en certifierad auto-mekaniker. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
hylsnyckel med adaptrar
Replacement starter
ersätter EGR-ventil
Duk
Motorolja
Visa mer Instruktioner
1

Kontrollera spänningen på dina drivremmar om du hör kontinuerlig skrikande kommer från din motor. Du bör kunna sänka din drivremmen genom att trycka ned i mitten av bältet. Om avståndet mellan två remskivor är 7 och 11 inches, då remmen bör avleda 1/4 tum. Om avståndet mellan remskivorna är 12 till 16 tum, ska bältet avleda 1/2 till 1/4 inches. Om det finns mer böjning än nödvändigt, dra åt bältet genom vridning spännaren justerare medurs tills den rätta böjningen beloppet nås.
2

Lyssna efter ett klickande eller knacka brus som växer starkare när gasen matas in i motorn och motorn är reved. Stäng av fordonet och kontrollera oljenivån, vilket kan vara låg. Öppna huven och dra ut oljestickan. Torka av mätstickan med en trasa och sätt in det i mätstickan bostäder. Dra ut oljestickan tillbaka ut och inspektera oljenivån genom att notera högsta och lägsta markeringarna på mätstickan. Lägg mer olja eller byta till en lägre viskositet för motorolja om du använder en tjockare typ av olja. Om du fortsätter att ha problem kan du ha en läcka i ditt oljeledningar, dåliga packningar eller en skadad oljepump.
3

Lyssna för ping eller stötar som inträffar särskilt vid acceleration, vilket kan tyda på en misslyckad EGR ventil. Byt EGR-ventilen. Om du fortsätter att ha en check-engine lampan tänds och du fortfarande hör pinga, kan din motor har extra kol uppbyggd i förbränningsrummen eller felaktig tändningen. Dessa korrigeringar kommer sannolikt behöva göras av en utbildad mekaniker. Byt till ett högre oktantal bränslekvalitet innan du tar bilen till en mekaniker för att se om det löser problemet.
4

Lyssna för slipning eller galler som uppstår när du startar bilen. Leta starter genom att spåra den positiva batterikabeln till en del som har två cylindriska enheter samman och handlar om formen på en liten fotbollsplan. Avlägsna starter och har det inspekteras av en auto-delar butik, som kommer att testa det gratis. Chansen är stor att starterns inriktade tänder är skadade och måste bytas ut. Om startmotorn fortsätter att slipa bort på svänghjulet, kan svänghjulet behöva förändras också, vilket är mycket svårare och dyrare att ersätta.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/132034.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.