Hur man byter en främre fjäderben på en BMW 330Ci

Stagen på en BMW 330Ci är en viktig aspekt av bilens hantering, rida och komfort. Om fjädringen känns floaty och luggen över upphöjningar och fördjupningar, kan det vara dags för nya fjäderben. Du kan alltid betala en BMW mekaniker att göra jobbet eller om du kan göra det själv, och spara en avsevärd summa pengar. Tänk på att stöttorna bör bytas parvis. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
Hylsnyckelsats och spärrfunktion
Open-ended skiftnycklar
Spring kompressorer
Visa fler instruktioner
1

Lossa muttrarna på framhjulen. Höj BMW upp med domkraft och placera den främre änden säkert på pallbockar. Ta bort hjulen och ställ dem åt sidan.
2

Koppla nivågivaren för Xenon-strålkastare, om din bil är utrustad med Xenon-strålkastare. Detta ligger bakom där Swaybar drop lång fäster ungefär halvvägs upp på strut bostäder. Den Swaybar drop link
3

Unbolt där det bultar i strut huset med en 16-mm-uttag på en sida och en skiftnyckel på den andra sidan.
4

Demontera bulten på botten av staget hölje som fäster staget till kragen belägen på kontrollarmen. När bulten tas bort, kommer kontrollgruppen inte stöds, så att inte skada broms-och ABS linjer från vikten av styrarmen stödja den med en träbit eller något liknande.
5

Unbolt de tre muttrarna som håller den övre delen av stöttans bostäder till kroppen. Dessa tas bort från toppen av fender i motorutrymmet. Dra försiktigt strut och fjäderpaketet ur hjulhuset
6

. Placera aggregatet på arbetsbänken eller en plan yta.
7

Slip krokarna för de två fjäderspännare på våren mittemot varandra. Dra åt båda våren kompressorer i samma takt för att komprimera fjädern, se till att kompressorerna inte glider mot varandra.
8

ihop fjädern tills spänningen släpper från botten och toppen våren sittpinnar . Använd en hylsa eller en skiftnyckel för att ta bort muttern på toppen av anordningen som håller den övre fjädern abborre till staget. När muttern tas bort, kommer det att finnas ett lager, en täckmantel för lagret och en bricka. Notera hur dessa är monterade.
9

Separera våren från staget genom att dra fjädern upp över strut. Inte dekomprimera inte våren.
10

Överför botten fjäderdynan till nya fjäderben. Skjut fjädern över nya fjäderben. Montera staget hatt och fjäderdynan ovanpå staget och våren. Linje alla komponenter på samma sätt som de var isär och montera lagret, bricka och mutter och dra åt muttern med en sockel. Långsamt och försiktigt dekomprimera fjädern, se till att allt ställer upp ordentligt, särskilt när fjädrarna linje med fördjupningarna i nedre fjäderdynan.
11

Placera staget och fjäderpaketet tillbaka in i hjulhuset . Drar åt nedre bulten som fäster staget med kontrollgruppen och sedan de tre muttrarna på toppen av stagenheten. Sätt tillbaka Swaybar drop länken och dra åt alla bultar till rätt moment.
12

Byt hjulen och sakta sänka bilen till marken. Rulla eller köra fordonet några meter för att få suspensionen att lösa tillbaka till sin rätta markfrigången.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125442.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.