Hur man reparerar Däck på en semi-lastbil

Däck reparation är en viktig del av bilens underhåll för vardagliga fordon och semi-trucks. Ignorera ett däck som behöver underhåll kan orsaka en lägenhet som kan lämna dig strandsatta under transporten. Semi-lastbilsdäck kräver användning av verkstäder för att åtgärda problem på grund av deras storlek, men kan förarna slutför enkla reparationer för att ge dem möjlighet att nå en lokal underhåll station när det behövs. Saker du behöver
lufttrycksmätare
Jack
Portable Air tank
Spetstång
Däck plug kit
Visa fler instruktioner
1 < p> Leta upp däcket på lastbilen som är antingen platta eller upplever en långsam läcka. Använda ett däck spårvidd, kontrollera trycket i varje däck om du inte kan visuellt lokalisera däcket med läckan.
2

Placera domkraften under lastbilen axel till motsvarande däck. Pumpa domkraften för att lyfta däcket från marken. Däcket behöver inte höjas högt, precis tillräckligt hög för att rotera däcket utan att det vidrör marken. Addera 3

Lokalisera vad som orsakar läckan eller punktering i däcket. Använd nål-tång för att ta bort det främmande föremålet från däcket.
4

Anslut punktering med ett däck kontakten ur däcket plug kit. Tryck smal bit gummi i hålet och vrida den på plats. Däcket plug kit kan också ha en lösning i förpackningen för att hjälpa smidig plug in punkteringen.
5

Sänk däcket tillbaka på marken genom att släppa trycket i pumpen. Fäst den bärbara lufttank till däcket och låt den gå tills däcket är fyllt till den rekommenderade nivån. Kontrollera bruksanvisningen för att se över den rekommenderade nivån för varje däck på semi-truck.
6

Kör trucken till närmaste servicecenter för att få kontrollera om däcket ytterligare skador. Tjänsten anställda kommer också att kontrollera de andra däcken på lastbilen för att se till att de fungerar korrekt.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/132006.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.