Hur du ändrar Starter på en Lexus LS 400

Startmotorn i din Lexus LS400 är en integrerad del i tändsystemet. Startmotorn vrider vevaxeln när du startar bilen, och avbryts när motorn är igång. Om din LS400 börjar hårt eller inte startar alls, kan startmotorn vara källan till problemet. Många bildelar butiker kommer att testa ditt startpaket för dig gratis. Du kan köpa en ny startmotor på en Biltema eller Lexus återförsäljare. Saker du behöver
Wrench set
hylsa och spärrskaft set
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Lokalisera batteriet på framsidan av förarens sida av motorn. Koppla bort den negativa och positiva batterikablarna från batteriet med hjälp av en skiftnyckel. Lossa och ta bort batteriet klämma med en skiftnyckel. Ta ut batteriet ur bilen. Vänta minst två minuter innan något arbete påbörjas för att möjliggöra kraftsystemet att fullgöra.
2

Ta kryssningen skyddslock ställdonet genom att lyfta den uppåt ur position. Koppla den elektriska anslutningen på ställdonet. Ta bort de tre monterings bultarna som håller ställdonet farthållaren på plats med hjälp av en hylsa och spärrskaft. Avlägsna ställdonet och ställ den åt sidan med bultarna. Om din modell inte är utrustad med farthållare, kan du hoppa över det här steget.
3

Koppla den elektriska anslutningen från startmotorn. Den kontakten ska dra rakt ut i stället. Ta bort muttern som håller startmotorn tråd med en skiftnyckel och ta bort tråden.
4

Ta bort de två fästbultarna från startmotorn med en hylsa och spärrskaft samtidigt stödja starter med din fria hand. Ta ut ur fordonet.
5

Placera nya starter och säkra det med de två fästbultarna. Dra åt bultarna med en hylsa och spärrskaft samtidigt stödja den nya startmotorn så att den inte faller. Dra varje monteringsbulten till 30 foot-pounds med en momentnyckel.
6

Byt starter tråden och dra åt mutter för att fästa den med en skiftnyckel. Koppla den elektriska anslutningen till startmotorn genom att trycka på kontakten ordentligt.
7

Ersätt ställdonet farthållaren om bilen är utrustad med en. Montera och dra åt de tre bultarna med en hylsa och spärrskaft. Tryck ställdonet täcka tillbaka i position.
8

tillbaka batteriet och dra åt batteriets klämma med en skiftnyckel eller hylsa och spärrskaft. Återanslut batterikablarna och fäst dem tätt till terminalerna. Börja LS400 att testa funktionen av den nya startmotorn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125725.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.