Hur vill kolla markfrigången på en Peterbilt

Om din Peterbilt långsamt drar åt ena sidan eller hängande något som om det är det Titanic efter det drabbade isberget, då du förmodligen har ett problem med dina fjädrar eller suspension. Ett enkelt sätt att avgöra om så är fallet är att göra en åktur höjd kolla. Du ska kontroll både främre och bakre upphängningar genom att mäta varje enskild däck mot fabrikens rekommendationer. Saker du behöver
Måttband
Visa fler instruktioner
1

avgör rekommenderad höjder fabriken rida för din modell av Peterbilt lastbil. Varje modell har en något annorlunda höjd från marken och ta reda på den här informationen ger dig en baslinje läsning att döma mot. Den rekommenderat markfrigången kan hittas genom att kontakta en Peterbilt återförsäljare eller en auktoriserad verkstad.
2

Bestäm rätt plats för att mäta markfrigången. Peterbilt har en rad rekommenderade ställen där du ska mäta, beroende på typ av fordon och fjädring. Att mäta höjden på fel ställe kommer att ge dig en felaktig tolkning, vilket gör det här testet värdelöst.
3

Kontrollera att däcken är fyllda till fabrikens rekommenderade nivåer och att trucken är inte onaturligt nedtyngd av last eller stora föremål inuti personliga område i lastbilen. Målet är att få så optimal situation som möjligt när du gör mätningarna.
4

Mät avståndet från den rekommenderade platsen på Peterbilt till marken, med hjälp av måttband. Kontrollera varje hjul, skriva ner måtten som du går. En skillnad på mer än 1 tum eller så från sida till sida eller 3 inches eller mer utanför de rekommenderade Körhöjder signalerar att det troligtvis en suspension problem med bilen.
5

Kontrollera däckslitage på alla däck, med särskild uppmärksamhet på de där markfrigången verkar vara utanför de rekommenderade nivåerna. Uppskov frågor kan drastiskt påverka däckslitage, särskilt på suspensioner där tån är känslig för förändringar i markfrigången. Addera
.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/132003.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.